Política

El Tribunal Suprem demana els suplicatoris per investigar el senador Luis Bárcenas i el diputat Jesús Merino

Els dos parlamentaris del PP són investigats pel cas Gürtel,  per presumpte suborn i frau fiscal

La sala penal del Tribunal Suprem ha decidit aquest dimecres elevar al Senat i al Congrés de Diputats els suplicatoris per continuar les investigacions que relacionen el senador del PP, Luis Bárcenas, i el diputat popular Jesús Merino, amb el cas Gürtel per delictes de suborn i frau fiscal.

La Fiscalia del Tribunal Suprem va demanar dimarts al jutge instructor del cas Gürtel, Francisco Monterde, el suplicatori del senador i extresorer del PP Luis Bárcenas i del diputat Jesús Merino, per investigar-los per presumptes delictes de frau fiscal i suborn. El ministeri fiscal va fer la petició després d'examinar “la documentació aportada per la defensa de Luis Bárcenas" i davant la necessitat de continuar investigant i citar a declarar altres imputats en la causa de presumpta trama de corrupció i tràfic d'influències encapçalada per l'empresari Francisco Correa.

Entre altres, la Fiscalia vol demanar les declaracions de renda dels dos parlamentaris entre 2002 i 2007, a més de la relació de moviments bancaris que han realitzat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.