Política

Maten sis treballadors de l'ONU al cor de Kabul

Un grup de suïcides talibans han assaltat el lloc on normalment s'allotgen els membres de l'ONU i d'altres organitzacions internacionals

Almenys nou persones han mort aquest dimecres, sis de les quals treballadors de l'ONU, en un enfrontament entre les forces afganeses i milicians talibans, que han pres un centre de l'organització internacional al cor de Kabul. La situació ha quedat controlada per les forces de seguretat a les 08.30 hora local, dues hores després del començament de l'assalt.

Els morts residien en una casa d'hostes, segons Adrian Edwards, portaveu de les Nacions Unides, que no ha confirmat si els treballadors eren l'objectiu de l'atac o si simplement han estat víctimes del tiroteig.

"Hi ha cinc o sis terroristes a dins", ha declarat Waheed Sadiqi, un agent de policia present a l'edifici, on solen allotjar-se membres de l'ONU i d'altres organitzacions internacionals. Tres dels suïcides han estat abatuts per la policia afganesa quan ha pogut accedir a l'edifici.

El portaveu del ministeri de l'Interior afganès, Zemarai Bashary, ha confirmat l'assalt a l'edifici al cor de la ciutat, mentre que el moviment islàmic s'ha atribuït la responsabilitat de l'atac en un missatge en anglès enviat a l'agència de notícies Reuters.

Poc després del primer atemptat, s'han registrat explosions a l'hotel de luxe Serena, on un coet ha impactat contra l'edifici prop del palau presidencial, segons han informat testimonis i forces de seguretat. Segons un client de l'hotel, unes 100 persones han estat traslladades a un búnquer subterrani per evitar que hi hagués víctimes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona