Política

L'acte institucional de la Diada enaltirà els símbols nacionals amb el Mediterrani de fons

En honor al 150è aniversari del naixement del president Francesc Macià, l'ofrena de la Senyera la farà enguany l'alcalde de Vilanova i la Geltrú

L'acte institucional del Govern i el Parlament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya servirà per "enaltir els símbols nacionals" i defensar el desenvolupament de l'autogovern, un acte que tindrà el Mediterrani com a eix i en què intervindran la cantant israeliana Noa, una orquestra àrab i Peret.

Els detalls de l'acte de la Ciutadella, que costarà uns 300.000 euros, el mateix que els dos últims anys, han estat presentats avui al Palau de la Generalitat pel secretari general adjunt de Presidència, Jordi Menéndez, i el secretari tercer del Parlament, Jordi Miralles.

La novetat en el format de l'acte d'aquest any és que, per primera vegada, s'han previst 2.000 cadires per al públic, en una jornada la de l'11 de setembre que acostuma a ser molt calorosa. A més, hi haurà més Mossos d'Esquadra que, amb la seva vestimenta de gala, faran la desfilada i homenatge a la bandera catalana sota una versió de La dansa de l'Àliga de la Patum de Berga, que ha compost per a l'ocasió el músic Llibert Fortuny. 

Honor a Macià
En honor al 150è aniversari del naixement del president Francesc Macià, l'ofrena de la 'Senyera' la farà enguany l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena Garcia. L'alcalde lliurarà la bandera que oneja al balcó de l'Ajuntament de Vilanova. Com és habitual cada any, l'acte el tancarà la interpretació de l'himne Els Segadors que serà interpretat pel cor de la cambra del Palau de la Música i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

El cartell de l'Onze de Setembre d'aquest any ha estat cedit per l'artista Albert Ràfols-Casamada amb l'obra Jardí de nit, un acrílic sobre tela creat el 2003.

Retallada de despeses al Parlament
El Parlament sí que ha decidit aplicar una retallada severa a les despeses amb motiu de la Diada, ja que ha estalviat 35.000 euros en substituir la tradicional recepció de la vigília (10 de setembre) per un acte sobri en què intervindran els expresidents de la Generalitat vius, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, l'actual cap de l'executiu autonòmic, José Montilla, i el president del Parlament, Ernest Benach. Tot i això la despesa serà de 14.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.