Política

Comença a treballar la comissió parlamentària que investigarà la gestió del Palau de la Música

La comissió d'investigació al Parlament s'ha posat en funcionament a les deu d'aquest matí amb l'objectiu d'aclarir si CDC es va finançar de forma il·lícita amb operacions relacionades amb la Fundació del Palau

A partir de les deu del matí el cas Palau té un nou escenari en el Parlament de Catalunya, on s'han iniciat les compareixences que han de desfilar davant la comissió d'investigació, una comissió que vol aclarir si hi ha cap relació entre el finançament de CDC i els exgestors del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull.

Hi haurà sis compareixences, entre les quals les de dos alts càrrecs de la Generalitat, l'interventor general Josep Maria Portabella, i la directora general de Patrimoni, Immaculada Turú. També hi compareixerà el director del Palau de la Música, Joan Llinares.

CiU i govern tenen interessos oposats. Mentre que el tripartit vol enfocar els treballs de la comissió cap a un presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica, la federació nacionalista té uns altres objectius. Vol que hi declari el conseller d'Economia, Antoni Castells, perquè expliqui la permuta de finques entre el departament d'Economia i l'Ajuntament de Barcelona per construir el frustrat hotel al costat del Palau.

Més endavant també hi compareixeran Fèlix Millet i Jordi Montull, després que el jutge que instrueix el "cas Palau" va rebutjar divendres la petició dels seus advocats perquè no hi anessin.

En canvi, queden fora de la llista, a petició dels serveis jurídics del Parlament, els membres de la policia judicial que investiguen l'estafa als comptes del Palau i els pèrits de l'Agència Tributària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona