Política

Antich presenta el seu nou govern amb menys conselleries i càrrecs

El president balear confia a arribar fins al final de la legislatura, tot i governar en minoria amb el Bloc. Tres consellers d'Unió Mallorquina han estat expulsats del govern per presumpta corrupció

El president del govern balear, Francesc Antich, ha remarcat que confia a arribar fins al final de la legislatura, tot i governar en minoria amb el Bloc, i ha dit que espera comptar amb "l'implicació responsable" de totes les formacions, inclosa Unió Mallorquina (UM) i el PP. Antich ja ha reestructurat el seu executiu després de l'expulsió dels seus socis de govern d'UM per un cas de presumpta corrupció.

Els canvis fonamentals del nou govern són que el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, assumirà la Conselleria de Medi Ambient, que s'integrarà al seu departament, mentre que la consellera d'Assumptes Socials, Fina Santiago, gestionarà també l'àrea de Joventut. Per la seva banda, el PSIB s'encarregarà de la Conselleria de Turisme, així com la Direcció General d'Infraestructures i el departament d'Esports.

Concretament, es suprimeixen les conselleries de Medi Ambient i Esports i Joventut, amb la finalitat d'integrar aquestes àrees de govern en conselleries que ja existeixen. Així, mentre Vicens assumirà Medi Ambient i Santiago gestionarà joventut, el conseller de Presidència, Albert Moragues, s'encarregarà de l'àrea d'Esports, mentre que el conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, gestionarà Ports de les Balears, l'Agència Balear de l'Aigua i el Consorci d'Aigües, que depenien fins ara de la conselleria de Medi Ambient.

Finalment, el nou conseller de Treball i Formació, Pere Aguiló, ha subratllat que per a ell, el seu nomenament no es tracta d'una "nova etapa" en aquest departament, sinó una "continuïtat d'una etapa que es va iniciar a principis de legislatura quan vem començar a acordar amb els sindicats i empresaris tota una sèrie d'acords i pactes".

Auditories a les 3 conselleries regides per UM
Per la seva banda, la portaveu del govern, Joana Barceló, ha anunciat que l'executiu auditarà les conselleries de Turisme, Medi Ambient i Joventut i Esports, gestionades fins el passat divendres per UM, amb l'objectiu de "clarificar" la gestió que s'ha fet en aquestes departaments i "donar comptes" als ciutadans. Així, ha emmarcat aquestes auditories en el "compromís de transparència" de l'executiu balear.

Antich també ha informat que la reestructuració del govern inclou l'eliminació del 20% d'empreses públiques i que se suprimirà el 50% dels càrrecs de les conselleries afectades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.