Política

Garzón pren declaració aquest migdia a cinc dels nous imputats del cas Pretòria

Entre els imputats que declararan avui hi ha les dones de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, Doris Malfeito i Lluïsa Mas

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón interrogarà avui cinc dels onze nous imputats en el cas Pretòria, que investiga una presumpta trama de corrupció en els Ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona en què estarien implicats diversos exalts càrrecs del PSC i CiU, han informat avui fonts jurídiques.

Les compareixences al jutjat central d'instrucció número 5 començaran a les 12.30 hores i continuaran a les 17 hores. Fonts pròximes han assegurat que entre els imputats que declararan avui hi ha les dones de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, Doris Malfeito i Lluïsa Mas, respectivament.

Demà divendres
Cinc més, entre les quals hi ha el gerent de l'Institut Català del Sòl (Incasol), Emili Mas, que va renunciar ahir al càrrec i va ser suspès de militància pel PSC, declararan demà divendres. L'última compareixença, la de Phillip McMahan, es farà a través d'una comissió rogatòria a Andorra.

A més d'aquests quatre, entre els nous imputats hi ha Josefina Calvet, mare de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz; Víctor Ros (PP), exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona), que ahir va deixar temporalment la militància; l'exregidor d'Urbanisme de la població Antoni Jiménez (PSC), que també va tenir càrrecs a Santa Coloma i Montcada i Reixac, i Genís Carbó, exdirector de Política Territorial en governs de CiU i exregidor de la formació a Mataró.

També estan citats el conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz Sabido, i el fins fa poc gerent de Projectes de l'Ajuntament de Santa Coloma, Lluís Falcón.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.