Política

Rubalcaba alerta del risc de segrest o atemptat d'ETA

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha alertat de la possibilitat que ETA pugui dur a terme un segrest en "sectors significatius des del punt de vista social"

ETA planeja un "segrest espectacular" que li garenteixi protagonisme continuat en els mitjans de comunicació i que no causi excessiu rebuig en els cercles de l'esquerra abertzale. Aquest és l'anunci fet pel ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, segons el qual la potencial víctima pertanyeria a "sectors significatius des del punt de vista social".

Després de la reunió de la Junta de Seguretat del País Basc a Erandio, a la qual ha assistit el conseller basc d'Interior, Rodolfo Ares, Rubalcaba ha assenyalat que aquest tipus d'actuació terrorista donaria a la banda "la notorietat que ara no té".

Per tot això, Rubalcaba ha ordenat als cossos i forces de seguretat de l'Estat que extremin les precaucions. L'objectiu és, en conseqüència, evitar "abaixar la guàrdia", com passa en llargs períodes d'inactivitat de l'organització terrorista.

Per a Pérez Rubalcaba, "el risc" que ETA intenti matar "sempre hi és" i ha considerat que, a causa del moment actual, amb Espanya a punt d'accedir a la presidència europea, el més lògic és pensar que "ETA vulgui estar present en aquests escenaris internacionals, fet que ens porta a extremar la vigilància, a pensar que ETA pugui estar pensant a cometre un atemptat espectacular que, a més, pot ser compatible amb la seva situació de divisió interna, que la faci present en els sis mesos de presidència europea".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.