Política

Obama diu que no descansarà fins a detenir tots els implicats en l'atemptat fallit

El president dels Estats Units ha volgut tranquil·litzar els seus compatriotes amb l'anunci que s'ha millorat el sistema de controls i que s'ha revisat el sistema de les llistes amb persones perilloses

El president Barack Obama, de vacances de Cap d'Any a Hawaii, ha trencat el seu silenci i ha promès que no defallirà fins a localitzar tots els responsables de l'atemptat frustrat.

"El poble americà ha de tenir clar que estem recorrent a tot el nostre poder perquè les persones i les famílies estiguin segures", ha dit.

El president ha afegit: "Seguirem utilitzant tots els elements del nostre poder nacional per desbaratar, desmantellar i derrotar els extremistes violents que ens amenacen, siguin de l'Afganistan o el Pakistan, el Iemen o Somàlia, i sigui quin sigui el lloc des d'on preparin atemptats contra territori nord-americà".

L'oposició republicana, que ha estat crítica amb el silenci d'Obama, es pregunta si l'administració actua com cal davant les amenaces a la seguretat. Els republicans posen l'accent en el fet que el pare d'Abdulmutallab havia expressat a l'ambaixada dels EUA a Nigèria la seva preocupació per la fanatització del seu fill. "Hi ha molt a investigar. El que em sorprèn és que un individu que ha enviat tants senyals pugui acabar agafant un avió rumb als EUA", es va exclamar el líder dels republicans al Senat, Mitch McConnell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.