Política

"Si no hi ha un bon acord de finançament, s'haurà esgotat la via constitucional i estatutària"

El president de CiU, Artur Mas, alerta el govern espanyol que de produir-se un nou incompliment amb Catalunya caldria buscar una estratègia comuna a través d'una cimera de tots els partits catalans i d'una consulta a la ciutadania

El president de CiU, Artur Mas, ha advertit el govern espanyol que un nou incompliment en l'acord pel finançament autonòmic suposaria el final de la via constitucional i estatuària.

Així, segons ha avançat Mas a l'espai L'entrevista de Catalunya Informació, de produir-se un nou incompliment amb Catalunya caldria buscar una estratègia comuna a través d'una cimera de tots els partits catalans i d'una consulta a la ciutadania.

I és que de produir-se un mal acord de finançament i una sentència sobre l'Estatut desfavorable als interessos del país, "Catalunya haurà arribat a la conclusió i a més a més, a la conclusió pràctica, per la via dels fets, que per seguir lluitant per l'autogovern i per la seva pròpia llibertat, la seva capacitat de decisió i pels seus diners, doncs, la via constitucional i dels Estatuts d'Autonomia ha deixat de ser útil", ha argumentat Mas.

Segons el president de CiU, davant d'aquesta situació "s'haurà de veure com Catalunya passa pàgina i enceta un nou camí", i ha volgut deixar clar que davant d'una "situació important de país", els ciutadans han de ser consultats "d'una forma o d'una altra", ja sigui a partir d'un referèndum o una consulta popular.

Artur Mas també ha dit que donaran suport al PSC si es queden fora de l'acord, però ha afegit que això haurà d'anar acompanyat d'una actitud coherent a Madrid.

El líder de Convergència també ha dit que sense un acord de finançament satisfactori el seu partit no donarà suport a Zapatero en la votació dels pressupostos generals de l'Estat de l'any que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.