Política

Els organitzadors 'agraeixen' a l'Estat la promoció de la cosulta d'Arenys i anuncien que es farà en una entitat privada

La comissió rep missatges de suport de tot el món

El portaveu de la comissió organitzadora de la consulta d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ha explicat a l'AVUI.cat –amb to irònic– que agraeixen "sincerament" la decisió de l'Advocacia de l'Estat.

D'una banda, diu, els ha portat molta promoció: "No hauria passat de ser una consulta petita d'un poble del Maresme i ara té repercussió a Catalunya, a l'Estat espanyol i a fora". "Ens arriben missatges d'Austràlia, Veneçuela, Mèxic, el Quebec... al mur del facebook i a l'e-mail", afirma content. Per exemple, l'usuari del grup Eirik Hektoen escriu en anglès: "Avui l'Estat espanyol ha demanat als tribunals prohibir el referèndum privat planificat per un consell local de Catalunya ¿quina democràcia té por de la veu de la gent?"

D'altra banda, continua Ximenis, la posició de l'Advocacia "ha acabat de convèncer aquells catalans que tenien dubtes sobre el paper d'Espanya".

Preguntat sobre on faran el referèndum, ara que la jutgesa ha prohibit que es dugui a terme en dependències municipals, Ximenis ha contestat que hi ha diverses entitats privades del poble que els han cedit l'espai i que pensen tirar endavant. "La decisió del la jutge és el de menys, jo em qüestiono quin país tenim que té unes lleis que no permeten parlar a la població", ha dit Ximenis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.