Política

Junqueras crida dirigents i crítics a la unitat interna d'ERC

Reclamarà a Europa fixar un "màxim" d'esforç fiscal de Catalunya per evitar "l'espoli"

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha fet aquest diumenge una crida a la unitat interna dins del partit. "Ens cal ser exigents amb nosaltres mateixos, amb els nostres representats polítics i amb els nostres líders", ha dit, una exigència que "resulta legítima quan es fonamenta en el compromís i en la generositat".

Junqueras, de fet, ha instat els dirigents del partit a tenir "generositat", "allargar la mà" i a donar "oportunitats a tothom", mentre que ha demanat als crítics "compromís". Junqueras, que és independent, ho ha dit durant l'acte central de campanya d'ERC, davant de la direcció del partit i també de crítics com Uriel Bertran i Elisenda Paluzie.

Junqueras, ha anunciat aquest diumenge que promourà a la Unió Europea (UE) que fixi "un màxim" sobre "quin ha de ser l'espoli fiscal que pateixen els territoris que formen part de la UE". L'objectiu de la proposta és limitar, amb uns "criteris comuns", el dèficit fiscal de territoris com Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears respecte l'Estat espanyol. Junqueras creu que cal seguir el model alemany.

Per la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha defensat que el partit republicà ha "marcat l'agenda" amb temes com el dèficit fiscal, assumit per altres formacions, i ha d emanat a Junqueras que "porti a Europa el dret a decidir".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.