Política

Benach es posa a disposició d'ERC per anar a les llistes que encapçalarà Puigcercós

"Com sempre, estic a disposició del meu partit", ha dit

El president del Parlament, Ernest Benach, s'ha posat a disposició d'ERC sobre si considera que ha de figurar a les llistes dels republicans pel 2010 que encapçalarà el president del partit Joan Puigcercós. Així ho ha manifestat Benach en ser preguntat sobre el seu futur polític en el decurs d'una conferència en el marc del Forum Europa Tribuna Catalunya, on també ha afegit que no tindria "cap problema" de quedar fora de les llistes d'ERC i treballar des de la societat civil.

Benach és un dels noms pròxims al vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha sonat per prendre un relleu destacat a les llistes d'ERC pel 2010.

En presència de Puigcercós a l'hotel Avenida Palace de Barcelona i ja en torn de col·loqui, Benach ha considerat que per fer política "hi ha tres condicions bàsiques" que passen per "ser conscient que ets efímer, que avui hi ets i demà potser no" i estar "mentalment preparat per això", ser "conscient que sempre estàs al servei de Catalunya" i "no dir mai el que vols fer" sinó "estar disposat a fer-ho".

Ha assegurat que ell sempre ha "funcionat amb aquests paràmetres" i que continuarà fent-ho per "coherència". "Com sempre estic a disposició del meu partit. Que això significa anar a les llistes? hi haurem d'anar; que significa fer una altra cosa? l'haurem de fer; que significa anar cap a casa i fer una feina des de la societat civil? doncs amb molt de gust, no tindria cap problema", ha respost Benach en ser preguntat pel seu futur polític. El president del Parlament ha afegit que així ho ha traslladat "de tot cor i sincerament" a la cúpula d'ERC. "La resposta és aquesta i anar més enllà ara no toca", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.