Política

Basagoiti acusa Rubalcaba de fer d'Ibarretxe per la seva defensa de l'Estatut

El president del PP basc deixa de banda l'idil·li amb els socialistes per carregar contra el ministres per unes declaracions

El president del PP del País Basc, Antonio Basagoiti, ha acusat aquest dijous el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, d'actuar com l'exlehendakari Juan José Ibarretxe en el tema de l'Estatut de Catalunya.

En una roda de premsa sobre actualitat política, Basagoiti ha estat preguntat per les declaracions d'ahir de Rubalcaba, que, davant la pròxima sentència que dictarà el Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, va defensar el text.

El ministre va indicar a Punto Radio que creu en aquest Estatut i que el que Espanya "no pot fer és negar la decisió d'un Parlament democràtic elegit pels catalans".

El líder del PP basc ha opinat que, amb les seves manifestacions, Rubalcaba "està fent d'Ibarretxe" perquè, segons que ha opinat, és el mateix argument utilitzat per l'exlehendakari, en referència al nou Estatut polític aprovat per la cambra basca que va ser rebutjat finalment pel Congrés.

Ha recordat que Ibarretxe defensava aquest Estatut perquè l'havia aprovat el Parlament basc "sense importar el que planteja la legislació ni els marcs de convivència, ni el camí adequat ni el Congrés dels Diputats".

Basagoiti ha insistit que el ministre "va ficar la pota greument" amb les seves declaracions i ha indicat que "hauria de dedicar més temps a intentar que no fugin els que no han de fugir en lloc de fer d'Ibarretxe i donar arguments a aquells que no estan d'acord amb el consens, amb la legislació i amb la convivència entre espanyols".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona