Política

El govern aprovarà la llei de vegueries el pròxim 5 de gener

Ausàs ha explicat que l'avantprojecte de la llei "fa el seu recorregut" per aconseguir el consens polític, territorial i institucional

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha anunciat aquest dijous que s'aprovarà la llei de vegueries en el primer consell de govern del 2010, el dia 5 de gener.

La llei, que un cop aprovada passarà al Parlament, servirà per "reconèixer els territoris" i per "oferir una administració més àgil i propera al ciutadà", segons ha dit el conseller.

Ausàs ha explicat que l'avantprojecte de la llei "fa el seu recorregut" per poder ser consensuat a nivell polític, territorial i institucional, i que actualment està en procés de tramitació interna del govern, a mans dels consells tècnics.

Pel que fa a la possibilitat que es creï una vegueria del Penedès, un dels "territoris amb voluntat de ser reconeguts com a vegueries", ha manifestat que cal "un consens entre els partits polítics per poder crear-les per majoria parlamentària".

El conseller ha destacat que, abans d'aprovar la llei, l'executiu català parlarà amb la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, i reunirà la comissió de governs locals, on hi ha representat el món local.

El cas de la Cerdanya
Sobre el fet que algunes veus de la Cerdanya s'hagin mostrat en contra que la comarca formi part de la futura vegueria de l'Alt Pirineu, com ara el consell comarcal, Ausàs ha declarat que la gent de la Cerdanya "vol superar l'absurditat d'estar dividida en dues províncies" i això ho resoldrà la vegueria.

"La llei de governs locals i la llei de vegueries posen una solució a aquesta visió d'administració provincial", ha afirmat, i ha afegit que "un cas on això tindrà més força és precisament la Cerdanya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona