Política

Rajoy reivindica la seva autoritat dins el PP davant les crítiques internes i els escàndols de corrupció

El dirigent popular reclama unitat i ètica en el partit per superar els efectes del cas Gürtel i la polèmica sobre la presidència de Caja Madrid en absència d'Esperanza Aguirre

Mariano Rajoy ha reivindicat la seva autoritat al capdavant del partit i ha manifestat alhora el seu rebuig al clima de crítiques internes i els casos de corrupció en la reunió extraordinària que la direcció del Partit Popular ha celebrat aquest dimarts per tancar files en relació al cas Gürtel i la designació de la presidència de Caja Madrid, a la qual no ha assistit Esperanza Aguirre. Rajoy ha proposat un pacte contra la corrupció a nivell d'Estat i ha anunciat un codi de bones pràctiques per als militants i càrrecs públics del PP.

El president del PP ha advertit que la situació que ha viscut el partit aquestes últimes setmanes és "greu" i "inadmisible" i perjudica al conjunt de la formació política. Ha estat en aquest context que ha situat els creuaments de declaracions sobre temes interns del partit i crítiques entre dirigents de la formació. "Algunes vegades ha passat amb més virulència que altres" i "a Madrid, però no tan sols a Madrid".

En les dues intervencions que ha realitzat davant els membres de la direcció del partit, Rajoy ha afirmat que aquestes situacions lesionen la seva imatge, indignen la militància i fan nosa al projecte polític, a més de causar desconcert en l'opinió pública i desànim a l'electorat. Per aquest motiu, ha advertit que "no hi haurà pròxima vegada" i ha demanat que els comentaris sobre temes interns es facin dins els òrgans del partit perquè, en cas contrari, es fa "un flac favor a Espanya" i a la formació.

"El Partit Popular és un partit nacional, unit i net", ha proclamat Rajoy. I en aquest sentit ha sentenciat que ningú que estigui tacat per la corrupció pot continuar militant en el PP. En aquest punt, el dirigent popular ha anunciat un codi de bones pràctiques que la direcció dels populars aprovarà en la pròxima reunió i el propòsit de plantejar un pacte contra la corrupció i per la transparència, que el PP concretarà aquest mes en una reunió intermunicipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.