Política

El cap de campanya del PSC no vol Zapatero als mítings

Collboni diu que el president espanyol hauria de "pensar-se dues vegades" si seria un bon reclam electoral mentre dura la "tensió"

El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha afirmat aquest divendres que "no és el més prudent del món" que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es desplaci ara a Catalunya per donar suport als socialistes catalans de cara a les pròximes eleccions al Parlament.

En un entrevista a la Cadena Ser, li han preguntat si Zapatero seria un bon reclam electoral a Catalunya. I Collboni ha assenyalat que "en un context de tensió que ningú pot negar, el més prudent és pensar-s'ho dues vegades".

El director de campanya del PSC ha demanat prudència per "les circumstàncies actuals de diàleg, i fins i tot de tensió, entre Madrid i Barcelona".

Es dóna el cas que aquesta setmana el president català, José Montilla, ha liderat un acord entre PSC, CiU, ERC, i ICV-EUiA que ha conduït a una resolució aprovada pel Parlament que reclama, entre d'altres, al PSOE, evitar que els actuals magistrats del Tribunal Constitucional (TC) sentenciïn sobre l'Estatut.

Collboni ha puntualitzat que els socialistes catalans seguiran "defensant l'obra i la figura del president Zapatero a Catalunya", i l'ha qualificat de "líder polític inqüestionat per a una gran part" de l'electorat del PSC.

El dirigent socialista ha opinat que el govern espanyol ha fet una "obra molt bona" –amb "impacte històric a Catalunya"– en matèria de drets socials i infraestructures.

D'una altra banda, Collboni ha afirmat que li sembla "bé" que el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, viatgi a Catalunya per donar suport al PPC perquè així "aterrarà en la realitat quotidiana catalana i s'adonarà que les coses no són blanques ni negres com pinten alguns mitjans de comunicació".

El responsable de la campanya electoral del PSC ha assegurat que el diàleg entre el president de la Generalitat, José Montilla, i Mariano Rajoy "ha existit i existirà", atès que Montilla "ha de defensar l'Estatut" i el líder popular ha de "retirar el recurs i facilitar la renovació del Tribunal Constitucional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat

madrid
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada