Política

Un atemptat amb cotxe bomba que causa 92 morts rep Hillary Clinton al Pakistan

La secretària d'Estat nord-americana havia arribat al país poc abans d'un dels atacs terroristes més importants a Peshawar

Un cotxe carregat d'explosius ha causat una matança aquest dimecres al matí en un mercat cobert de Peshawar, coincidint amb l'arribada de la secretària d'Estat nord-americana al Pakistan. L'atemptat ha causat 92 morts i 217 ferits, segons fonts hospitalàries, tots ells persones civils, entre els quals 19 dones i 11 nens, un balanç podria ampliar-se.

L'explosió ha provocat un gran forat que ha fet esfondrar diversos edificis del voltant del mercat de Meena, el més popular de la ciutat. Cinc hores després de l'atemptat, els bombers encara estaven treballant per apagar les flames i treient plaques de formigó i bigues per buscar més víctimes. L'atemptat no ha estat reivindicat, però forma part de la cadena d'accions terroristes que en la major part han estat reivindicats pels talibans pakistanesos, que han causat 240 morts aquest mes d'aquest mes d'octubre.

L'atac terrorista, dels més importants que ha patit el Pakistan, ha coincidit amb la visita de la secretària d'Estat nord-americana. Hillary Clinton té com a objectiu reforçar les relacions amb el règim d'Islamabad en uns moments que creix de forma important l'activitat terrorista dels talibans. Hillary Clinton ha condemnat l'acció terrorista afirmant que el Pakistan "no està sol davant el terrorisme". Ha afirmat que el país "estsà enmig d'una lluita contra grups extremistes brutals i obstinats (...). També és la nostra lluita. Felicitem l'exèrcit pakistanès pel seu combat coratjós i ens comprometem a estar al seu costat, colze amb colze".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.