Política

Els partits catalans creuen que la decisió de la jutge és "un error"

El PP diu que "l'única cosa que ha fet la jutge és complir la llei, no és cap sorpresa"

El portaveu de l'Executiva d'ERC, Ignasi Llorente, ha afirmat que l'anul·lació de l'acord de l'Ajuntament d'Arenys de Munt en suport al referèndum independentista del 13 de setembre que ve és "un excés de zel de la maquinària de l'Estat".

En un comunicat, Llorente ha comentat que no entén com l'Estat pot dedicar "tants esforços i sentir tanta preocupació per una consulta dels veïns" i ha afegit que "aquest intent de posar traves a la consulta segurament el que fa és afavorir-la mediàticament". El dirigent independentista ha considerat que la resolució judicial "és un error", perquè "diu molt poc a favor dels principis democràtics de l'Estat en intentar impedir que els ciutadans es pronunciïn lliurement".

CiU

El diputat de CiU al Parlament, Lluís M. Corominas, ha exposat que "des de CiU, tot i mostrar respecte per totes les resolucions judicials" no comparteixen "el contingut de la resolució que suspèn l'executivitat de l'acord de l'Ajuntament d'Arenys de Munt". Per Corominas, "la jutge ha comès un error en l'apreciació dels fets" ja que "l'únic que va fer el Ple d'Arenys de Munt és autoritzar l'ús de la Sala Municipal per la recollida de signatures i la consulta popular, no la convoca ni l'autoritza".

ICV
La portaveu d'ICV-EUiA en el Parlament, Dolors Camats, ha considerat que la consulta és "innòcua", pel que no entèn que la jutge ordeni la seva prohibició. "És una consulta que no té efectes vinculants, sembla que espanti, pel que no sé per quins s'ha d'anul·lar", ha assegurat Camats.

PP
El secretari general del PP de Catalunya, Jordi Cornet, creu que "l'única cosa que ha fet la jutge és complir la llei, no és cap sorpresa", ha assenyalat. Cornet ha criticat que partits com ERC, CIU i ICV hagin fet una "utilització partidista" d'aquesta consulta soberanista, buscant alguns subterfugis per a no complir-la.

Decidim.cat dóna suport a la consulta independentista
La plataforma Decidim.cat, formada per 1.200 càrrecs electes dels Països Catalans, ha expressat en un comunicat el seu suport a la consulta independentista d'Arenys de Munt. Decidim.cat ha defensat "el dret a donar suport per part de l’ajuntament a una expressió essencialment democràtica com és la de donar la veu al poble" i ha reivindicat l'àmbit municipal com el més proper a la ciutadania i "el que pot accedir millor a un procés participatiu on els tots els ciutadans expressin lliurement la seva opinió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.