Política

Acte de Sobirania convoca una mobilització per dir "prou a la situació política, social i econòmica"

Aquesta és una de les primeres accions del grup, que aspira a la construcció d'una nació catalana lliure

El col·lectiu Acte de Sobirania ha convocat una mobilització l'11 de juny que ve a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per dir "prou a la situació política, social i econòmica que està vivint Catalunya i els Països Catalans".

En un principi, el grup de ciutadans anònims, que aspira a la construcció d'una nació catalana lliure, volia aconseguir una manifestació ràpida i contundent –a l'estil passa-ho!– en el mateix moment que el Tribunal Constitucional emetés la sentència sobre l'Estatut, però a conseqüència de la demora han optat per mostrar el seu rebuig sense calendaris imposats.

Acte de Sobirania ha triat aquesta data en record del Corpus de Sang dia de l'aixecament "dels nostres avantpassats contra l'exercit reial", tal i com ho expliquen en un comunicat.

Aquesta no serà l'unica acció d'Acte de Sobirania, que creu en les campanyes basades "en la participació directa del poble i en la capacitat de les mobitzacions ràpides". Fa poc, el grup també ha proposat enviar un correu electrònic al president de la Generalitat, José Montilla, en què es mostra el descontentament per "la naturalesa enganyosa i depredadora del sistema polític autonòmic, que han deixat clares les nostres relacions de submissió i d'espoliació amb l'Estat espanyol".

L'èxit de l'acció al carrer del dia 11, tal i com asseguren, "depèn de la capacitat personal de fer córrer la convocatòria, sigui per la via del boca orella, el correu electrònic o el telèfon mòbil".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.