Política

Camacho assegura que "la sociovergència és una realitat en l'àmbit de la corrupció" en referència al cas Palau

La presidenta del PPC critica Montilla per no incloure el cas Pretòria en la comissió d'investigació

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit avui que les formacions del govern català esperen que la comissió d'investigació sobre el cas Palau de la Música adopti un "perfil baix" i ha assegurat que hi ha grups que podrien arribar a un "pacte de silenci".

En roda de premsa, Camacho ha jutjat que el cas Palau afecta "de manera indirecta" tant l'actual govern com executius anteriors, i ha insistit a reclamar la compareixença dels consellers d'Economia, Antoni Castells, i d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, així com dels exconsellers de CiU Felip Puig i Pere Macias.

D'altra banda, la dirigent popular ha assenyalat que a mesura que es coneixen més detalls del sumari que investiga el cas Pretòria de presumpta corrupció urbanística "cada vegada queda més clara la bona relació per influències que havia entre càrrecs del PSC i exdirigents de CDC".

"La sociovergència és una realitat en l'àmbit de la corrupció", ha sentenciat Camacho, que ha lamentat que el president de la Generalitat, José Montilla, no hagi respost encara a la carta conjunta que CiU i PPC li van enviar divendres exigint que la comissió parlamentària s'ocupi també del cas Pretòria. "No entenem per què no volen ampliar la comissió, a menys que hagi alguna cosa que els interessa ocultar", ha apuntat Camacho, per afirmar que "la classe política catalana necessita una neteja i una renovació".

La presidenta del PPC ha criticat així mateix les declaracions de l'alcalde de Sant Adrià del Besos (Barcelonès), Jesús María Canga, en què el socialista assegurava que persones com Luis García "Luigi", un dels imputats en la trama Pretòria, "de vegades aporten idees per desencallar alguns projectes" urbanístics. Camacho ha exigit al PSC que doni "explicacions" i que assumeixi "responsabilitats" per aquestes afirmacions que, segons la seva opinió, "demostren com funciona el municipalisme del PSC".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.