Política

L'assaig d'un míssil de llarg abast tensa encara més les relacions amb l'Iran

Els Guàrdies de la Revolució justifiquen les proves com un “exercici defensiu” per elevar el poder de dissuasió del país

La Guàrdia Revolucionària, cos d'elit de l'exèrcit iranià, ha provat “amb èxit” aquest dilluns el llançament de míssils de llarg abast Sejil, de dues fases i propulsats amb combustible sòlid. Aquesta nova demostració de potencial militar ha tornat a incrementar l'alarma internacional sobre les intencions reals dels iranians, que mantenen una forta polèmica sobre la seva intenció de desenvolupar la bomba atòmica tres dies abans de la represa de les negociacions a Ginebra del grup 5+1, els cinc membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU més Alemanya.

La televisió estatal iraniana ha difós la notícia i ha indicat que el míssil, que té un abast de fins a 2.000 quilòmetres, ha estat llançat amb precisió sobre els objectius seleccionats en el marc de les maniobres militars Gran Profeta IV. L'exèrcit iranià també ha assajat aquest dilluns míssils de classe Shahab 3, amb capacitat per encertar objectius en un radi de 1.300 a 2.000 quilòmetres.

Segons el comandant de la força aèria de la Guàrdia Revolucionària, general Hussein Salami, els "exercicis defensius” tenien com a objectiu comprovar el desenvolupament tècnic del programa de míssils i elevar el poder de dissuasió de les forces armades iranianes. L'activitat d'aquestes maniobres militars de caràcter anual afegeix elements de tensió a la ja delicada situació al Pròxim Orient, més després que la setmana passada els Estats Units van denunciar l'existència d'una segona planta d'energia atòmica. El règim de Teheran ha confirmat l'existència de la planta, però s'ha justificat dient que ja n'havia informat per carta a l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica el passat 21 de setembre.

Per la seva banda, aquest dilluns Rússia ha instat la comunitat internacional a no “deixar-se endur per l'emoció” després dels assajos amb míssils de llarg abast que ha fet l'Iran. Rússia considera que cal mantenir la calma i que la principal preocupació es engegar un procés de negociacions productives (amb l'Iran).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona