Política

Dimiteix el tercer ministre de Brown en 48 hores

La renúncia del titular de Treball, un cop devastador per al ‘premier’

Dramàtic i inesperat esdeveniment la nit electoral, quasi en el mateix moment què es tancaven els col·legis al Regne Unit. El ministre de Treball i Pensions, James Purnell, anunciava molt poc abans de les 22.00 hores, una més a Catalunya, la seva renúncia de l’executiu alhora que demanava per escrit al primer ministre, Gordon Brown, que “s’apartés per donar al Partit Laborista l’oportunitat de guanyar les properes eleccions”. La dimissió de Purnell, la tercera d’un membre del gabinet en només 48 hores, suposa un cop duríssim, devastador, per a les esperances de Brown de sobreviure a la crisi oberta en el partit i en el govern. Purnell, que va enviar una carta als diaris per fer saber públicament la seva decisió, abans de comunicar-l’hi directament a Brown, ha donat quasi el cop de gràcia al cap del govern, el qual només podria sortir victoriós de la revolta interna que ja té plantejada si aconseguís una més que improbable victòria electoral en la doble jornada viscuda ahir. El resultat de les eleccions locals celebrades en 34 comtats d’Anglaterra es coneixerà a primeres hores del matí d’avui, mentre que el de les europees no es farà públic fins diumenge al vespre. A l’hora de tancar aquesta edició no es tenia cap dada sobre les locals.

Durant el dia d’ahir, Brown i els seus partidaris van tractar de refer-se de la doble dimissió que, dimarts i dimecres, van presentar la ministra d’Interior, Jacqui Smith, i la de Comunitats, Hazel Blears. Al mateix temps que tractaven de sumar partidaris, un portaveu de Downing Street refusava categòricament la possibilitat que Brown dimitís, un rumor que s’havia estès per la City a primera hora del matí.

La dimissió de Purnell i l’anunci dels rebels, que ahir a la nit asseguraven que comptaven amb 75 signatures per demanar la marxa de Brown, ha canviat totalment l’escenari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.