Política

ERC premia ERC

La conselleria de Governació atorga la majoria de subvencions d’un pla per a municipis petits als que són governats pels republicans, provocant la irritació dels alcaldes de CiU i PSC

Les subvencions de la conselleria de Governació Viure el poble han provocat malestar en el món municipal, perquè la majoria han acabat destinades a ajuntaments amb alcaldies d’ERC, el mateix partit que el del conseller Jordi Ausàs. La situació ha provocat la indignació d’alcaldes de CiU i del PSC, que s’han queixat a l’AVUI pel que consideren un escàndol en el repartiment d’aquest programa destinat a municipis petits, en el qual participa de manera majoritària el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Més de la meitat
Segons consta al Diari Oficial de la Generalitat del 4 d’agost, des les 26 subvencions concedides, més de la meitat –14– han anat a parar a ajuntaments amb alcaldes d’ERC-AM, quan havien presentat de forma significativa menys sol·licituds que els municipis governats per CiU i també pel PSC. Només 10 ajuntaments de la federació nacionalista han rebut ajudes, quan és la formació majoritària entre els municipis de menys de 2.000 habitants. I el PSC, que li va al darrere, ha rebut tan sols dues partides. De les 141 sol·licituds presentades en total al seu dia, 58 eren d’alcaldies de CiU, 42 de socialistes i només 32 d’ERC.

Sis mil euros

L’alcalde de Barberà de la Conca (Conca de Barberà), Ramon Ribas (PSC), creu “sorprenent” i “sospitosa” la forma d’atorgar subvencions de la conselleria de Governació. Ha convocat una reunió a l’Ajuntament per valorar la situació i el fet que el seu municipi hagi quedat fora del repartiment. Ribas lamenta que van dedicar prop de 6.000 euros a fer el projecte, i que no ha servit de res. Volien arreglar dues places i el castell templer.

L’alcalde d’Arnes (Terra Alta), Xavier Pallarès (CiU), considera un “escàndol” el repartiment a favor de municipis d’ERC efectuat per la conselleria. “Tenim un sentiment de desconcert i emprenyament pels criteris utilitzats, que desconec”, s’ha queixat a aquest diari. Pallarès va presentar un projecte per desenvolupar el turisme a la localitat, que ha sigut rebutjat. “Ens va costar més de 5.000 euros fer-lo, ens ho podríem haver estalviat...”, va concloure. “Si a la Terra Alta només han donat ajuda a Corbera d’Ebre..., que governen ells”, va insistir.

L’alcalde de la Floresta (Garrigues), Jaume Setó (CiU), acusa el govern de caure repetidament en el partidisme. “És que no és només el pla Viure al Poble, també passa amb el pla únic d’obres i serveis (PUOS), que sempre diuen que ens falta un paper o altre”, lamenta. “Volen complicar-nos la vida”, afegeix. La Floresta demanava diners per obrir un carrer en una zona deprimida del poble.

En sentit similar, l’alcalde de la Llacuna (Anoia), Josep Parera (CiU), es queixa que en aquests temes avui dia “no hi ha democràcia”, sinó “els partits i les cadires”. Segons Parera, l’administració actua “amb tota mena de favoritismes”, amb una actitud incorrecta. I assegura que això té conseqüències molt negatives en temps de crisi. La Llacuna va sol·licitar diners per ampliar un pont, on s’han produït dos accidents de trànsit.

L’alcalde de Navès (Solsonès), Josep Maria Casafont (CiU), va recelar del pla des del primer moment. “Vaig estar a la presentació i em va semblar que els projectes estaven bastant triats”, es queixa. “Després hi he estat molt a sobre, però em donaven allargues. Estic dolgut”, conclou. Navès volia una partida per electrificar masies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Àsia

Ajut a l’Afganistan malgrat tot

Barcelona
Andreu Absil (Andy)
Alcalde de Montgat (PSC)

“No vull mirar enrere i ens toca fixar-nos en el futur i el 2027”

Montgat

La porta d’entrada al Maresme

Montgat
estats units

L’FBI investiga com un “intent d’assassinat” contra Trump el tiroteig en el seu camp de golf

barcelona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda