Política

Maragall insisteix que si el TC retalla l'Estatut cal repetir el referèndum

L'expresident considera que "no pot ser que l'última paraula no la tingui el poble"

Pasqual Maragall ha repetit aquest dijous la seva proposta de repetir el referèndum sobre l'Estatut si el Tribunal Constitucional retalla el text. Segons l'expresident de la Generalitat, els catalans haurien de ser consultats de nou sobre el text modificat perquè "no pot ser que l'última paraula no la tingui el poble".

El ple del Tribunal Constitucional segueix estudiant el cinquè esborrany de sentència sobre els recurs presentat pel PP, després del qual resoldran –seguint el mateix criteri que s'apliqui al primer– el del Defensor del Poble i els de cinc comunitats autònomes.

Abans d'embarcar-se en el vol inaugural de la línia Barcelona-Belgrad de la companyia Spanair, a l'aeroport del Prat, Maragall ha advertit que "quatre anys després [del referèndum] pot sortir un jutge i dir que no val". Per la qual cosa ha preguntat: "No tinc dret que em tornin a preguntar, després de retocar-lo, si hi estic d'acord o no?".

Sobre la paternitat de l'Estatut, Maragall ha replicat en to de broma que per a ell "és un fill desconegut, perquè l'han canviat tant...".

Pasqual Maragall ha afegit que ell va votar que sí en el referèndum de l'Estatut, malgrat els canvis fets a la Moncloa i a les Corts sobre el text aprovat al Parlament, i malgrat que aquests canvis no li van agradar.

Respecte del retard de la sentència, ha conclòs que "encara estem com en temps de Shakespeare, que parlava de la insolència dels oficials i de la lentitud de la justícia" en un acte de Hamlet.

No és la primera vegada que Maragall proposa que es repeteixi el referèndum, de la mateixa manera que ha proposat en ferm que es faci una manifestació per protestar per la retallada del text, com va anunciar en un article publicat a l'AVUI l'estiu passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.