Política

Indiscreció del cap de l’MI-6 a Facebook

La dona del nou director dels espies britànics penja a internet dades familiars

El futur cap dels serveis d’intel·ligència exteriors britànics, John Sawers, actual ambaixador del Regne Unit a les Nacions Unides, utilitza un banyador Speedo. La dada, una banalitat, no és cap secret d’Estat, però està sent tractada com si ho fos. I és que la seva dona, la senyora Sawers, es va dedicar a penjar detalls personals i fotografies de la família i les seves amistats a Facebook el 16 de juny, el mateix dia en què el seu marit va ser nomenat per al càrrec, del qual ha de prendre possessió al novembre. L’endemà encara ventilava la privacitat familiar amb més imatges i dades.

En altres temps, quan el nom dels responsables de la intel·ligència interior (MI-5) i exterior (MI-6) de Sa Majestat era conegut per poquíssimes persones, el KGB hauria trigat anys a descobrir aquests i altres detalls, i sempre gràcies a la feina d’un infiltrat o subornant. Ara, però, n’hi ha hagut prou amb l’afany d’exhibicionisme personal per mostrar com s’han relaxat els hàbits. Incomprensiblement, a més, la senyora Sawers no va posar cap mena de restricció a la pàgina on divulgava la informació. 200 milions d’usuaris hi tenien accés.
L’esposa també informava sobre l’adreça del seu pis de Londres. Tot plegat, revelacions més aviat mundanes, però que podrien comprometre la seva seguretat o, fins i tot, la del país. Si més no, a parer d’alguns diputats liberaldemòcrates, que han demanat una investigació sobre l’afer, mentre que el ministre d’Exteriors, David Miliband, ahir treia ferro a la qüestió.

Detalls compromesos
De les indiscrecions de la dona, però, una podria ser una mica comprometedora. La senyora Sawers informava que el seu germà, amb qui el matrimoni va estiuejar el mes passat, té relacions professionals amb el polèmic historiador David Irving, famós perquè nega l’Holocaust. El diari Mail on Sunday revelava l’afer en l’edició d’ahir, alhora que assegurava que la pàgina havia estat eliminada després que n’alertés el ministeri d’Exteriors. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.