Política

Garzón demana el trasllat a la Cort Penal Internacional com a assessor de la fiscalia

Garzón està imputat en tres causes al Tribunal Suprem, dues per presumpta prevaricació i una altra per suborn de funcionari

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha demanat el seu trasllat a la Cort Penal Internacional de la Haia com a assessor de la Fiscalia, segons fonts jurídiques.

Garzón adopta la decisió coincidint amb les tres causes pendents que té al Tribunal Suprem: una per suposada prevaricació per haver investigat els crims del franquisme, una altra per haver ordenat escoltes als advocats de la defensa del cas Gürtel, i una altra pels cobraments per part del Banc Santander pels cursos a la universitat de Nova York.

El jutge va declarar aquest dilluns davant el Suprem en relació a les escoltes del cas Gürtel. Si el Suprem decideix obrir-li judici oral, Garzón serà apartat de les seves funcions.

Feia temps que es rumorejava que davant la situació que vivia Garzón era molt probable que demanés un trasllat en les seves funcions i especialment s'apuntava cap a la Cort Penal Internacional. En aquests moments Garzón té tres causes obertes al Tribunal Suprem. La primera per la investigació dels crims del franquisme, per uns cobraments d'uns cursos que va dirigir a la Universitat de Nova York i per últim, per les escoltes ordenades en la trama corrupta Gürtel.

Precisament aquest dilluns Garzón va declarar pel cas Gürtel. En espai de quatre hores, el magistrat només va contestar les preguntes del fiscal, les del jutge instructor i les del seu advocat, Francisco Baena Bocanegra. Per tercera vegada Garzón va declarar davant el Tribunal Suprem, en aquest cas per les escoltes ordenades dins del cas Gürtel, les altres dues el 9 de setembre i el 15 d'abril per dues querelles més obertes contra ell per investigar les desaparicions del franquisme i acusat d'un suposat delicte de suborn i prevaricació pels cobraments d'un cursos que impartia a la Universitat de Nova York.

L'advocat de l'empresari José Luis Ulibarri va presentar aquesta querella contra Garzón i posteriorment si van adherir les defenses del suposat cap de la trama, Francisco Correa i el de Pablo Crespo. Consideren que Garzón va vulnerar les normes de repartiment de l'Audiència Nacional, no va alertar de la imputació d'uns advocats per permetre la defensa d'un dels acusats i va prorrogar les escoltes quan ja s'havia inhibit en favor del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona