Política

Obama rep una benvinguda d'heroi en la seva primera visita oficial a Ghana

El president dels Estats Units farà un intervenció davant el parlament de Ghana i, més tard, farà un homenatge als esclaus

El president nord-americà, Barack Obama, ha rebut una benvinguda d'heroi a la seva arribada a Ghana, la seva primera visita oficial a un país subsaharià des que va assumir el poder, i ara com ara l'única, atès que no té previst viatjar a cap altre país de la regió.

L'inquilí de la Casa Blanca, la seva dona i les seves dues filles han estat acollits a l'aeroport d'Accra pel president John Atta Mills, i pels dignataris locals, vestits amb colorits vestits tradicionals. Amb aquesta visita Obama s'ha convertit en el tercer president dels Estats Units que visita Ghana, però a diferència dels exmandataris Bill Clinton i George W. Bush, no ho ha fet dins d'una gira pel continent africà.

El portaveu de la Casa Blanca Robert Gibbs ha destacat la importància d'aquesta visita per al demòcrata no només per "articular una visió al voltant d'Àfrica", sinó també pels seus vincles amb la regió ja que el seu pare és africà.

Abans d'abandonar L'Aquila, la ciutat italiana on es va fer la cimera del G-8, Obama ha justificat aquest viatge assegurant que així es demostra que Àfrica està "directament relacionada" amb l'enfocament del G-8 en política exterior.

"Part de la raó del viatge a Ghana és perquè aquí existeix una democràcia, un president que aborda amb serietat la tasca de reduir la corrupció i les polítiques del qual han derivat en un significatiu creixement econòmic", ha dir Obama.

Els ghanesos s'han amuntegat als carrers al voltant de l'aeroport amb l'esperança de veure el president nord-americà que ha estat traslladat de l'aeroport a l'hotel on s'allotjarà les pròximes 24 hores, sense fer declaracions públiques.

"És un gran moment per a Ghana i Àfrica. Nosaltres hem de celebrar allò que és nostre", ha dit Emmanuel Tsawe un dels ciutadans que esperava expectant l'arribada del primer mandatari estatunidenc afroamericà a Ghana. "Crec que té bones intencions per al continent i nosaltres hem de cooperar amb ell", ha manifestat.

Durant la seva estada a Accra, Obama es reunirà amb el president Mills, que va assumir el seu càrrec el gener després d'unes renyides eleccions, i farà un discurs davant del Parlament, abans de visitar al costat de la seva dona, Michelle Obama, el Castell de la Costa del Cap, que va ser utilitzat en el mercat d'esclaus transatlàntic.

Clinton va ser el primer president estatunidenc que va visitar Ghana el 1998, dins d'una gira africana que el va portar per sis països. Bush, va incloure Ghana en una gira per quatre països africans en el seu últim any de mandat centrada en els programes d'ajuda nord-americans. El govern de Ghana va posar el nom de Bush a una carretera per reconèixer la contribució de la seva administració al desenvolupament del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió del càrrec

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona
Estat espanyol

Yolanda Díaz anuncia un acord entre Sumar i el PSOE per derogar la Llei mordassa

Barcelona