Política

Assalt talibà amb ostatges contra l’exèrcit pakistanès

Els rebels retenen més d’una desena de soldats i funcionaris al quarter general

El quarter general de l’exèrcit pakistanès, a Rawalpindi, a prop d’Islamabad, va ser l’escenari ahir d’un assalt talibà que va acabar amb la mort d’almenys sis soldats de les forces de seguretat i quatre dels prop de deu assaltants terroristes, i la retenció d’entre deu i quinze ostatges, entre els quals hi havia soldats i funcionaris, segons va informar el portaveu de l’exèrcit, el general Athar Abbas.

L’atac va ser reivindicat ahir pel Moviment dels Talibans del Pakistan (TTP), vinculat a Al-Qaida, que, recentment, s’ha compromès a intensificar la seva campanya d’atemptats, i que en poc més de dos anys ha deixat ja un balanç de 2.200 víctimes a tot el país.

Un grup de diversos insurgents, armats i vestits amb uniformes oficials, van arribar ahir en una furgoneta a les immediacions del complex militar. Els integristes van aconseguir sortejar un primer lloc de control després d’obrir foc contra els guàrdies, van avançar cap a un segon punt de control i allà van ser detinguts. Llavors es va iniciar un tiroteig amb les forces de seguretat i es van produir tres explosions amb granades.

El president pakistanès, Asif Ali Zardari, i el primer ministre, Yusuf Raza Guilani, van condemnar l’atac a través de comunicats oficials. L’incident d’ahir va tenir lloc l’endemà que un altre sagnant atemptat deixés mig centenar de morts i prop d’un centenar de ferits en una zona comercial de la ciutat pakistanesa de Peshawar, la conflictiva capital de la província de la Frontera Nord-oest.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.