Política

Cascos acusa una "capelleta de policies" del cas Gürtel de "falsificar proves"

L'exministe de Foment del PP assegura que ell mateix ha estat víctima de la filtració de notícies falses

L'exministre Francisco Álvarez-Cascos assegura que hi ha una "capelleta de policies" que "fabriquen proves falses" i argumenta aquesta acusació amb la filtració de notícies "falses" sobre ell relacionant-lo amb pagaments de la trama Gürtel, segons han informat fonts pròximes a ell després que la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, li hagi exigit que demostri el que diu. Segons el seu entorn, l'exministre ha demanat empara al jutge Pedreira després que la fiscalia arxivés una denúncia seva sobre una "filtració calumniosa".

Les esmentades fonts han explicat que aquesta petició d'empara està inclosa en el sumari del cas Gürtel. Álvarez-Cascos hi explica que el 6 de novembre es va publicar una informació en la qual s'afirmava que la Fiscalia Anticorrupció investigava si la xarxa Gürtel havia pagat a l'exministre de Foment un viatge a Lanzarote.

En la carta de Cascos al jutge Pedreira, de 19 de febrer del 2010, aquest qualifica de "falsos i calumniosos" els fets que se li imputen en la informació publicada i al·lega que ni ell, ni la seva família van realitzar el 2003 cap viatge a Lanzarote "ni a cap altre lloc pagat per la xarxa Gürtel".

L'exsecretari general del PP s'ha mostrat convençut de la innocència de l'extresorer del partit, Luis Bárcenas, implicat en el cas Gürtel, una causa que "està viciada des de l'origen" i en la qual hi ha hagut "una capelleta policial" dedicada a "falsificar papers i preconstituir proves".

Aquesta capelleta de la policia judicial estaria "establerta a Canillas", el carrer on hi ha la seu de la direcció general de la Policía Nacional. Alguns dels membres d'aquesta capelleta "es van fer famosos falsificant els paper de Laos", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.