Política

Rubalcaba confirma que el suposat etarra detingut a Portbou volia crear una base logística a Catalunya

El ministre ratifica les explicacions de Saura, que no han agradat a Montilla. "Jo no ho faria", ha dit el president de la Generalitat

El ministre de l'Interior del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat que "tot apunta" que el suposat membre d'ETA detingut aquest dimarts a Portbou, Faustino Marcos, planejava instal·lar-se a Catalunya per crear-hi una base operativa d'ETA.

Rubalcaba ho ha explicat a Lisboa, després d'una reunió que ha mantingut amb el ministre de l'Interior portuguès per parlar de les detencions d'uns altres dos presumptes etarres el passat 9 de gener a Portugal. La col·laboració entre la Guàrdia Civil i la Guàrdia Nacional Republicana va permetre detenir Garikoitz García i Iratxe Yáñez, després de ser interceptada a Zamora una furgoneta plena d'explosius que intentaven introduir a Portugal.

Amb aquestes declaracions, el ministre ratifica les declaracions d'aquest matí del conseller Joan Saura, que ha explicat a Catalunya Ràdio que Marcos volia llogar una masia a les comarques gironines i un pis a Barcelona per crear una estructura a Catalunya. El president de la Generalitat, José Montilla, ha censurat poc després, en una entrevista a RAC1, la decisió del conseller d'explicar aquests detalls. "Jo no ho faria", ha dit, sense voler criticar directament les paraules d'un dels seus socis de govern. A la tarda, però, Rubalcaba ha seguit l'estela de Saura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.