Política

Derrota dels Kirchner a l'Argentina

L'oficialisme perd la majoria absoluta al Congrés argentí. S'obre un període d'incerteses al país, ja que els Kirchner no han pactat mai amb els partits opositors

Els resultats preliminars de les eleccions legislatives d'Argentina celebrades diumenge reflecteixen una derrota sense precedents per a l'oficialisme, que perd la majoria parlamentària després d'obtenir resultats adversos en els districtes electorals més importants del país.

Amb el 62% dels vots escrutats, el candidat de l'opositora Unión-PRO Francisco De Narváez guanya amb el 34,5% dels sufragis a la província de Buenos Aires, el districte electoral més gran del país, mentre que l'expresident Néstor Kirchner el segueix amb el 32,2%.

De Narváez i l'alcalde de Buenos Aires, Mauricio Macri, aliats en la coalició que s'ha imposat a l'oficialisme en dos districtes electorals d'Argentina, s'han declarat guanyadors en les legislatives i han demanat al govern diàleg i conciliació.

La coalició Unión-PRO també ha guanyat a la ciutat de Buenos Aires de la mà de la candidata a diputada Gabriela Michetti, que ha dit que els electors han votat "pel canvi" i ha considerat que el seu triomf "és un estímul per fer les coses que s'han de fer".

  En declarar-se com a vencedor, l'empresari De Narváez ha dit que el seu triomf a la província de Buenos Aires, tradicional bastió peronista, "ha fet girar el full de la història" i ha assenyalat que la força d'Unión-PRO ha derrotat "a la vella i mala política".

L'oficialisme també perdria a Córdoba, la tercera província argentina pel seu pes electoral, a Mendoza i fins i tot a Santa Cruz, al sud, on Kirchner ha governat durant 12 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona