Política

El PPC adverteix que el model de finançament "serà un mal negoci per a Catalunya"

Jorge Fernández Díaz considera que el model aprovat pel govern d'Aznar va permetre a la Generalitat "triplicar els seus recursos"

El vicepresident tercer i diputat del PPC al Congrés dels Diputats, Jorge Fernández Díaz, ha advertit que el model de finançament del govern del PSOE "serà un mal negoci per a Catalunya". En aquest sentit, Fernández Díaz ha dit que tot indica que el model que volen aprovar "provocarà més dèficit i més impostos als ciutadans" i també ha recordat que durant el govern del Partit Popular "es van aprovar dos models de finançament autonòmic, el primer el 1997 i el segon el 2001 per unanimitat". Per a Fernández Díaz, aquest últim model "no ha estat dolent per a Catalunya, ja que li ha permès a Generalitat triplicar els seus recursos".

Així mateix, Fernández Díaz, que ha participat aquest dissabte en la inauguració del II Campus de Noves Generacions del PPC, ha recordat que "el Partit Popular sempre ha apostat per que Catalunya tingui un finançament justa i amb recursos, que li permeti autonomia financera perquè segueixi sent el motor econòmic d'Espanya". En canvi, considera que el partit socialista "només pretén salvar la cara al tripartit i a Rodríguez Zapatero, en comptes de salvar la cara a Catalunya i a la resta de l'Estat".

D'altra banda, Jorge Fernández ha manifestat que "el temps ens ha donat la raó" en recordar que el PPC sempre va demanar desvincular el finançament de l'Estatut. Per al dirigent popular "el temps que portem esperant l'aprovació del nou model de finançament el constata, ja que arriba amb un any de retard".

Finalment, Fernández Díaz també ha criticat l'"obscurantisme i la falta de rigor" amb què s'estan portant les negociacions. En aquest sentit, el dirigent popular ha denunciat que "encara no se'ns ha comunicat quin és el model que proposen".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.