Política

Pujol, Maragall i Laporta recolzen una ILP per fer tornar TV3 a València

Acció Cultural promou la iniciativa al Congrés per legalitzar les emissions. L’objectiu és impedir que Camps veti l’acord

Davant la negativa del govern valencià que TV3 es pugui veure al País Valencià, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) promou una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que portarà al Congrés per legalitzar les emissions de la televisió pública catalana més enllà de l’Ebre. La campanya, batejada amb el nom de Televisió sense fronteres, l’avala una comissió promotora formada per personalitats del món polític, social i cultural.

Els expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, els presidents del Barça, Joan Laporta, i de l’Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, el músic Carles Santos, el dissenyador Xavier Mariscal, l’escriptor Pere Gimferrer, els pintors Antoni Tàpies i Joan Genovès, i l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, són alguns dels seus impulsors, que avalaran el projecte de llei. L’objectiu és impedir per la via legal que l’executiu de Francisco Camps pugui bloquejar l’acord. La campanya no es limita únicament a l’àmbit català, sinó que busca normalitzar les emissions d’Euskal Telebista a Navarra i de la televisió gallega a la comarca lleonesa d’El Bierzo. Els impulsors porten setmanes presentant la iniciativa a entitats d’arreu dels Països Catalans amb la finalitat de buscar col·laboradors que recullin el mig milió de signatures necessàries perquè la llei es debati al Congrés.

La campanya pren com a punt de partida la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries (signada pel govern espanyol el 1992 sota el mandat de Felipe González i ratificada pel Congrés el 2000 amb José María Aznar com a president), que en el seu article 12.2 estableix que els governs signants han de garantir la recepció de ràdios i televisions en els territoris que comparteixen alguna d’aquestes llengües europees, encara que siguin administracions diferents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona