Política

Dos arrestats més a Ondarroa i Jaca relacionats amb les últimes detencions d'ETA

Se'ls vincula amb la col·locació d'un cotxe bomba en un polígon industrial d'Àvila el setembre del 2005

L'Ertzaintza ha detingut avui a la tarda dues persones més relacionats amb l'operació contra ETA que va començar la setmana passada en aquesta localitat, un home a Jaca (Osca) i una dona a Ondarroa, segons ha informat la policia basca.

El presumpte etarra és Igor Martín Miño, de 31 anys, i ha estat detingut a Jaca, al carrer Antonio Beltrán, per agents de l'Ertzaintza en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia, tot això sota el mandat de l'Audiència Nacional. La detenció s'ha produït en un bloc de cases als afores de la localitat, en una zona residencial al costat del palau de gel.

La dona és Olaitz Lema Zabala, de 27 anys, arrestada a Ondarroa en sortir de la feina i, segons fonts de la lluita antiterrorista, és la parella sentimental d'Igor Martín Miño.

Segons aquestes fonts, a Igor Martín se'l vincula amb els dos detinguts de dijous passat a Ondarroa, que han ingressat avui a la presó per ordre de l'Audiència Nacional. Els arrestats són Urtza Alkorta i Zunbeltz Bedialauneta, acusats de participar en la col·locació d'un cotxe bomba al polígon industrial de Vicolozano, a Àvila, el setembre del 2005.

Amb les dues detencions d'avui s'eleven a nou les persones detingudes per la policia basca en aquesta operació, en què a més es van localitzar tres zulos, amb quaranta quilos d'explosiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.