Política

El predicador de la Casa Pontifícia demana perdó per comparar els atacs a l'Església amb l'antisemitisme

Ha assegurat que el Papa "no només no va inspirar" les seves paraules sinó que com tothom les va escoltar per primera vegada durant la litúrgia

El predicador de la Casa Pontifícia, Raniero Cantalamessa, ha demanat perdó per les paraules que va pronunciar en l'homilia del Divendres Sant i en les quals va comparar els atacs que pateix el Papa pels escàndols de pedofília amb l'antisemitisme.

"Si contràriament a la meva intenció he ferit la sensibilitat dels hebreus i de les víctimes de la pedofília, ho lamento sincerament i demano perdó, reafirmant la meva solidaritat amb tots ells," ha declarat una entrevista al diari italià Corriere della Sera.

Així mateix, el predicador ha assegurat que el Papa "no només no va inspirar" les seves paraules sinó que, com tothom, les va escoltar per primera vegada durant la litúrgia, a la basílica de Sant Pere, va explicar.

En realitat, Cantalamessa no va plantejar la seva comparació de manera directa sinó que ho va fer a través de la carta que li havia enviat un amic jueu. Aquesta, va explicar en declaracions al Corriere della Sera "semblava un testimoni de solidaritat" amb la màxima autoritat del catolicisme. "La meva intenció era amistosa".

"No crec que es pugui comparar l'antisemitisme amb els atacs contra l'Església d'aquests dies i crec que tampoc no ho volia fer el meu amic jueu. Ell no es refereix a l'antisemitisme de la Shoah sinó a l'antisemitisme com fet de cultura més que com a efectiva persecució".

A la carta esmentada per Cantalamessa durant la litúrgia del Divendres Sant, el seu amic jueu deia: "Estic seguint amb disgust l'atac violent i concèntric contra l'Església, el Papa i tots els fidels de part del món sencer. La utilització de l'estereotip, el passatge de la responsabilitat i la culpa personal a la col·lectiva em recorden als aspectes més vergonyosos de l'antisemitisme".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.