Política

Puigcercós no descarta un govern PSC-CiU-ERC o un pacte amb PSC recolzat per ICV des de fora

Assegura que Catalunya necessita un govern "fort i d'unitat per sortr de la crisi"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, no ha descartat aquest dijous un govern després de les eleccions catalanes entre PSC, CiU i els republicans, "fort i d'unitat per sortir de la crisi", o una fórmula PSC-ERC, amb ICV-EUiA donant suports des de fora.

En declaracions a RNE, Puigcercós ha dit que hi ha combinacions possibles a l'escenari que s'obrirà després dels comicis, i ha sostingut que "un que es comenta" és el de PSC i ERC amb els ecosocialistes donant-los suport.

Tot i les discrepàncies importants que hi ha hagut en el tripartit, com la llei d'educació, en què ICV-EUiA s'ha despenjat, ha dit. "Seria una combinació que s'ha de tenir en compte", ha subratllat sobre aquest bipartit.

Puigcercós ha afirmat que el tripartit acabarà la legislatura, tot i que ha admès que temes com el del magatzem nuclear d'Ascó comporten tensió. Ha considerat lògic que a la recta final d'un govern de coalició cada partit vulgui subratllar la seva obra i "portar l'aigua al seu molí".

Ha afirmat que interessa "un final feliç" per al tripartit i ha augurat que es valorarà molt bé en el futur l'obra de govern. Per aquesta raó, ha dit que als partits que el conformen els interessa explicar tot el que han fet en matèries com la immigració i l'educació.

Sobre la possibilitat que el magatzem nuclear se situï a Ascó, ha lamentat que ningú s'hagi plantejat seriosament què cal fer amb les centrals. Ha afirmat que la majoria de residus són a les piscines de les centrals, però que el problema arriba quan s'allarga el cicle de vida de la instal·lació. Pel líder d'ERC, el lògic seria que cada central es quedés amb els seus residus, de manera que se n'evitaria el transport.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.