Política

Joaquim Nadal adverteix que ningú esperi miracles després del traspàs de Rodalies

CiU carrega contra el govern per acceptar que Catalunya pagui qualsevol millora del servei a partir del 2011

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha alertat que "ningú" esperi "miracles" després del traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat perquè les millores seran graduals. Nadal creu que no s'han de crear "falses expectatives" perquè les millores seran "progressives", començant per treballar per aconseguir "una major proximitat en l'atenció a l'usuari", personalitzar el servei, la imatge dels combois i l'anàlisi de les possibilitats de franges horàries i la manera de fer servir els diferents serveis. Per la seva banda, el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha carregat contra el govern per haver acceptat un traspàs que preveu, segons ha explicat, que sigui Catalunya qui pagui qualsevol millora del servei a partir del 2011.

El conseller Joaquim Nadal i el titular d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, han qualificat "d'històric" l'acord firmat aquest dimarts entre el govern espanyol i la Generalitat. "Ningú s'ho esperava", ha assegurat Joaquim Nadal, però aquest dimarts s'ha culminat l'acord de Rodalies que ha definit com "històric" i com un punt important en el camí de culminar el desplegament de l'Estatut "en tota la seva plenitud". El conseller creu que es tracta d'un pas "important", com també ho serà que al gener s'obri la ponència per negociar el traspàs de Regionals.

Nadal ha llançat un missatge a CiU dient que l'acord "posa en entredit" la crítica que pot fer la formació titllant l'acord de "transferència amputada" perquè falten els regionals i els de mitja distància. S'ha culminat la transferència, "cosa que ells no van fer i ara arrencaran els regionals en els mateixos termes i espero que amb la mateixa eficàcia", ha assegurat.

No generar falses expectatives
Sobre que poden esperar els usuaris dels Rodalies a partir d'ara, Nadal creu que no cal crear "falses expectatives". "Que ningú esperi miracles perquè els miracles són d'una altra esfera", ha afirmat. Considera, però, que s'haurà de notar "progressivament" una "més gran proximitat" en l'atenció a l'usuari. Per exemple, una atenció telefònica més pròxima, amb un telèfon específic amb un call center situat a Barcelona associat al 012 i a la pagina web que s'ha d'integrar a la de Renfe i a la de la Generalitat.

CiU: "Catalunya no està de rebaixes"
"Si els catalans volem un servei millor ens l'haurem de pagar nosaltres", s'ha queixat Oriol Pujol, que ha acusat el tripartit de ser incapaç de negociar un traspàs "sencer i ben dotat". El dirigent de CiU s'ha queixat a més que el govern accepti "qualsevol traspàs a qualsevol preu", especialment perquè se li acaba la legislatura. "Catalunya no està de rebaixes", ha dit Pujol, que ha comparegut en roda de premsa amb el diputat  Francesc Homs.

Pujol considera que el traspàs és "amputat, perquè no té ni els trens, ni les vies, ni les estacions, ni els Regionals". Però a més, ha remarcat que també aquí hi ha un "exercici de confusió" per part dels dos executius perquè es quantifica el dèficit d'explotació pel 2010, 117 milions d'euros, però qualsevol millora haurà d'anar a càrrec de Catalunya. Pujol ha llegit l'acord de la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals, on es concreta que si es decideix millorar el servei i això comporta un major dèficit d'explotació per a Renfe-Operadora, aquest haurà de ser assumit per la Generalitat. "És gruixut, això. Qualsevol millora haurà d'anar a càrrec de tots els catalans", s'ha queixat Pujol, lamentant que el govern hagi acceptat com a òptims els estàndards de qualitat actuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Modi transmet a Zelenski la seva aposta pel diàleg en una visita històrica a Kíiv

barcelona
política

Illa col·loca la bandera espanyola en una estança de Palau

barcelona
política

Rull explota contra l’informe dels Mossos que l’acusa de posar-los entrebancs

prada
política

Els comuns volen començar ja a negociar els pressupostos

barcelona
guerra a europa

Kíiv ataca posicions de l’exèrcit rus a Kursk amb bombes subministrades pels EUA

barcelona
POLÍTICA

Xavier Amor: “A Pineda s’obrirà un nou cicle amb la primera alcaldessa”

Pineda de Mar
economia

Montero haurà d’explicar al Congrés l’acord de finançament amb ERC

barcelona
guerra a gaza

Israel, els EUA i Egipte es reuneixen per buscar un acord sobre el corredor Filadèlfia

barcelona
política

Illa i Collboni prioritzaran habitatge, seguretat, mobilitat i el pla de Barris

Barcelona