Política

Alicia Sánchez Camacho: "Buscar altres camins per fer complir l'Estatut és una burla"

La presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, considera "lamentable" que el govern espanyol desenvolupi l'Estatut al marge de la sentència del Tribunal Constitucional (TC). "L'Estatut s'haurà de desenvolupar segons digui el TC. No hi ha cap altre camí", ha sentenciat

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, considera que és "una burla al compliment de l'Estat de dret i a la jerarquia de les normes" que el govern espanyol hagi garantit el desenvolupament de l'Estatut malgrat la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sigui adversa.

En paraules de Camacho, en una entrevista a Catalunya Informació: "L'Estatut s'haurà de desenvolupar segons digui el TC. No hi ha cap altra camí. Les normes estan per complir-les".

A més, Sánchez-Camacho ha exposat que "discrepa" del conseller d'Interior, Joan Saura, que veu bé la proposta del govern espanyol, i ha dit que la sentència sobre l'Estatut "s'ha de complir sigui quina sigui". Al seu entendre, "sembla que a alguns els fa por tenir un Estatut plenament constitucional, però al PPC no".

Dit això, la líder popular ha criticat el retard en la sentència sobre l'Estatut. "L'administració de justícia és la que més ràpid hauria d'anar perquè la seva lentitud perjudica molt els ciutadans, i el TC hauria de ser un exemple".

Per això, "en un Estat de dret, és absolutament inadmissible, que la justícia trigui més de tres anys en oferir en una sentència i que vagi donant terminis que no es compleixen", ha argumentat la presidenta popular.

Pel que fa al cas Gürtel, Sánchez-Camacho l'ha qualificat de "molt lamentable" i ha afirmat que s'ha d'acabar "el més aviat possible".

A més, ha destacat que el PP valencià "ha pres decisions contundents", en referència a la destitució del seu secretari general, Ricardo Costa, i ha afegit que li agradaria que a Catalunya, en qüestions com el cas Millet, "també es prenguessin decisions exemplaritzants".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.