Política

Gordon Brown dimiteix com a primer ministre i com a líder laborista

El conservador David Cameron té via lliure per a la formació d'un govern amb els liberaldemòcrates

El primer ministre britànic Gordon Brown ha presentat aquesta tarda la seva dimissió a la reina Isabel II. Brown ha anunciat també la seva decisió de dimitir com a líder del Partit Laborista, després d'haver perdut les eleccions del passat 6 de maig que han convertit els conservadors de David Cameron en la primera força del Parlament.

Gordon Brown ha explicat des de la porta del número 10 de Downing Street, la residència oficial del primer ministre, que havia comunicat la seva dimissió a la secretària de la reina Isabel II, i després d'acomiadar-se de la premsa –ell i tota la família, inclosos els seus fills–, ha marxat cap al palau de Buckingham, a comunicar la seva dimissió personalment a la cap d'Estat.

La decisió de Brown s'ha confirmat després que s'hagi sabut que els laboristes renunciaven a negociar amb els liberaldemòcrates de Nick Clegg i que, en canvi, els conservadors de David Cameron sí que avançaven cap a un acord per formar govern.

Els esdeveniments s'han precipitat aquest dimarts. A primera hora de la tarda, els laboristes s'aixecaven de la taula de negociacions amb els lib-dem i anunciaven que renunciaven a un pacte de govern amb la tercera força del Parlament britànic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.