Política

La CORI adapta els seus estatuts per presentar-se a les eleccions catalanes i estudia com fer-ho per a les europees

Política

La Coordinadora Reusenca Independent (CORI) ha adaptat els seus estatuts per poder-se presentar a les pròximes eleccions catalanes previstes per l'any 2010. El portaveu de la CORI a Reus, l'excèntric músic Ariel Santamaria, ha explicat que ell mateix serà qui encapçali la candidatura, que podria concórrer amb el nom de KORI (Koordinadora Revolucionària Internacional). A més, actualment el partit també es troba estudiant la fórmula per poder presentar-se a les eleccions europees. Per aquest motiu la CORI es reunirà en els pròxims dies amb altres grups polítics de l'Estat, amb l'objectiu de parlar la possibilitat de crear una coalició conjunta.

Ariel Santamaria ha manifestat que una de les primeres mesures que adoptaria, en el cas d'assumir la presidència de la Generalitat, és la gratuïtat dels peatges de les autopistes catalanes. A més, explica que instal·laria follòdroms en totes les zones lúdiques de Catalunya i que promouria la lliure plantació de marihuana en zones urbanes.

En el seu programa electoral, la CORI també vol incloure una proposta perquè els polítics parlamentaris utilitzin el transport públic per desplaçar-se a la cambra catalana, i la construcció d'un conjunt de pisos per als polítics que se situï al costat del Parlament, "similar a les residències d'estudiants", apunta Santamaria.

Per poder-se presentar a les eleccions catalanes, la CORI ha hagut de modificar els seus estatuts per redefinir el seu àmbit d'actuació. Si fins ara el reglament intern del partit només preveia l'opció de concórrer a unes eleccions municipals, els nous estatuts aprovats pel Ministeri d'Interior ja contemplen que el partit pugui presentar-se a les eleccions de la Generalitat.

D'altra banda, la Coordinadora Reusenca Independent està en aquests moments estudiant l'opció de presentar-se a les pròximes eleccions al Parlament Europeu. Per aquest motiu, la CORI es reunirà en els propers dies amb altres partits polítics de l'Estat per començar a parlar la possibilitat de formar una coalició conjunta.

La CORI compta actualment amb un regidor a l'Ajuntament de Reus, després que el partit obtingués 1.831 vots en les eleccions municipals del 2007, una xifra que significa que un 5,19% dels electors van votar el partit independent. Era la segona vegada que la Coordinadora Reusenca Independent es presentava a uns comicis electorals, ja que l'any 2003 ja va obtenir 1.348 vots –un 3,3% de les votacions- i es va quedar a les portes d'obtenir un representant a la corporació municipal reusenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.