Política

El prorús Víktor Ianukóvitx guanya les eleccions a Ucraïna

Quan només falten per recomptar un 2,44 per cent dels vots, la comissió electoral li dóna un marge suficient davant la primera ministra Iúlia Timoixenko

El líder opositor prorús ucraïnès, Víktor Ianukóvitx, ha guanyat les eleccions presidencials a Ucraïna, segons les dades facilitades per la Comissió Electoral Central (CEC), amb el 97,56 per cent dels vots comptabilitzats. Ianukóvitx, de 59 anys, manté una distància de 2,57 punts respecte a la primera ministra, Iúlia Timoixenko, líder de la Revolució Taronja del 2004, quan només falta per comptar el 2,44 per cent dels vots.

El líder prorús ha aconseguit el 48,49 per cent i Timoixenko ha arribat al 45,92, segons els resultats provisionals de la CEC. La participació electoral ha estat de prop del 69 per cent, superior a la de la primera volta, que va ser del 66,76 per cent.

Centenars de seguidors del virtual guanyador de les eleccions estan concentrats des de primera hora davant la seu de la comissió electoral central. Els partidaris de Ianukóvitx han aguantat hores al carrer a temperatures d'onze graus sota zero per reivindicar la victòria. Ianukóvitx, president nostre, és el lema que porten vestits de color blau –el color del Partit de les Regions, oposat al taronja de la primera ministra– de molts manifestants.

L'avantatge de Ianukóvitx s'ha anat reduint a mesura que anava avançant l'escrutini dels vots, ja que al començament havia estat superior als deu punts. No obstant, alguns analistes adverteixen que l'estret marge que separa els dos candidats podria originar una llarga batalla judicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Més preocupats pel nou finançament que pel nou govern

barcelona
GUERRA A EUROPA

La incursió ucraïnesa obliga Rússia a evacuar civils d’una altra regió

BARCELONA
política

Junts retreu a ERC que hagi permès un govern “espanyolista” i dependent

Barcelona
Política

Mireia González substitueix Núria Parlon a Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet
Política

Mor Josep Manuel Basáñez, conseller d’Economia i Finances (1987-1988)

política

Pren possessió el govern d’Illa per afrontar “la tercera gran transformació” en democràcia

barcelona
GUERRA A EUROPA

L’OIEA descarta cap perill nuclear arran de l’incendi a la central de Zaporíjia

BARCELONA
política

El nou conseller de Política Lingüística: “sóc independentista”

barcelona
GIRONA

Paneque s’acomiada i diu que treballarà per a la ciutat des del Govern

GIRONA