Política

Campi qui pugui al PP en immigració

Les files populars es contradiuen sobre la polèmica de l'empadronament. Rajoy afirma que Torrejón ha d'acatar com Vic la decisió de l'Estat i empadronar tots els immigrants, mentre Aguirre considera que el consistori madrileny no té res a veure amb l'osonenc

Les files populars no paren de contradir-se entre elles. Si Aguirre fa tres dies defensava a capa i espasa l'actuació de l'Ajuntament de Torrejón de Ardoz, governat pel PP, Gallardón guardava distàncies ahir. Aquest divendres Rajoy ho ha acabat d'embolicar tot, assegurant que Torrejón, com Vic, ha d'acatar la decisió de l'Advocacia de l'Estat, complir la llei i empadronar tothom.

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha tret importància a la polèmica generada a Vic sobre l'empadronament, assegurant que s'ha d'acatar la llei, i ha apostat per centrar el debat en les polítiques d'immigració que cal fer per solucionar el problema. A més, ha afirmat que Torrejón de Ardoz, on l'ajuntament governat pel PP només empadrona immigrants si demostren que viuen en més de 20 metres quadrats, també ha de complir la llei i fer cas del dictamen de l'Advocacia de l'Estat, com també farà a partir d'ara Vic.

"Podem canviar la llei i analitzar els requisits per empadronar i els drets que dóna el padró, però l'important és definir una política d'immigració ordenada i controlada per evitar problemes", ha assegurat durant una entrevista a Els matins de Catalunya Ràdio.

Rajoy s'ha mostrat a favor que els immigrants puguin venir a guanyar-se la vida de forma digna, però ha remarcat que també depèn de la capacitat d'acollida de l'Estat. "La política de papers per a tothom i les regularitzacions massives és un error", ha sentenciat.

Contradiccions amb Aguirre i Aznar
Les declaracions fetes aquest divendres per Rajoy contrasten amb la defensa aferrissada que va fer la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, sobre l'actuació de l'ajuntament de Torrejón de Ardoz. Dimecres passat, Aguirre va assegurar que el consistori madrileny "compleix estrictament la llei" i empadrona tots els immigrants, excepte els turistes.

Els requisits que aplica Torrejón són que els estrangers no comunitaris que tinguin un visat de turista no podran donar-se d'alta en el padró o que tampoc puguin fer-ho els qui, no sent propietaris o arrendataris d'un habitatge, el comparteixin amb altres inquilins i no disposin de com a mínim 20 metres quadrats útils per persona.

Per Aguirre, no es poden barrejar les actuacions dels consistoris de Vic i Torrejón perquè "no s'assemblen en res", ja que, segons ella, a la capital d'Osona no es volia empadronar algú que estigués en situació irregular, mentre que al consistori madrileny "s'empadrona tothom".

En aquest sentit també s'ha pronunciat aquest divendres l'expresident espanyol José María Aznar, que ha assegurat que el problema de Torrejón "no té res a veure" amb Vic. "A Torrejón s'hi han establert clàusules addicionals, no s'han negat a empadronar immigrants. No té res a veure", ha assegurat

Les declaracions d'Aguirre, que també va defensar l'actuació de l'alcalde de Torrejón, Pedro Rollán, van trobar un primer obstacle l'endemà, quan l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, es va distanciar del seu pensament. "Tot allò que signifiqui establir qualsevol requisit afegit al que estableix la llei d'estrangeria o la llei de règim local, qualsevol ajuntament d'Espanya que ho faci incorre en la il·legalitat", va assegurar.

Però aquestes divergències també les trobem a Catalunya. Mentre Alícia Sànchez-Camacho assegura que la polèmica de Vic l'han generat CIU i el PSC, un dels seus companys de partit, el regidor popular de Badalona Xavier Garcia Albiol, ha defensat des d'un principi la decisió de l'alcalde de la capital d'Osona, Josep Maria Vila d'Abadal. De fet, Albiol assegura que la iniciativa de Vic és molt similar a una proposta presentada pel seu grup municipal fa tres anys, que va ser rebutjada pel ple de l'ajuntament de Badalona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Lluís Puig canvia l’advocat Sàmper i revela que Puigdemont li va demanar que no l’acompanyés

barcelona
àsia

Kishida anuncia la seva renúncia a continuar com a primer ministre del Japó

barcelona
política

Illa vol aconseguir que tothom “es torni a sentir part de la mateixa Catalunya”

barcelona
Artur Colomer
Alcalde de Sant Feliu de Pallerols (Units per Sant Feliu-ERC-AM)

“Ens hem de fer forts a l’hora de posar noms de dona”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona