Política

ERC proposarà a Madrid que es modifiqui la llei de la Memòria Històrica

Reclama l'anul·lació del sumari al president Lluís Companys i mostra la desconfiança davant les mesures anunciades pel govern espanyol

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha anunciat aquest diumenge que el grup parlamentari al Congrés presentarà aquest dilluns una proposta de modificació de la llei de Memòria Històrica. En referència a la demanda per anul·lar el sumari al president Lluís Companys, Ridao ha mostrat la seva desconfiança davant les mesures que ha anunciat el govern espanyol.

"No hi hauria d'haver problema si la Fiscalia i el govern espanyol creuen que amb un simple certificat d'il·legitimitat n'hi ha prou per declarar nul un sumari com el de Companys", ha assenyalat.  "Farem la prova del cotó per demostrar que l'actual proposta és un simple joc de mans", ha afegit.

El dirigent republicà ha recordat que "en un Estat de dret, o bé una llei o bé la justícia ordinària pot considerar nul un sumari com el del president Companys".

En el decurs d'una visita al Mercat del Ram de Vic, el secretari general d'Esquerra s'ha referit a unes declaracions del president de CiU, Artur Mas, fetes aquest dissabte precisament a la capital d'Osona i on considerava que "ara no tocava" tractar el debat de les vegueries. "Ha tornat a fer una exhibició d'obstruccionisme", ha apuntat Joan Ridao. "Les legislatures duren quatre anys i no tres com CiU voldria", ha afegit per després constatar que dins el govern "farem la feina fins l'últim dia".

Pel que fa a l'ajornament del decret anticrisi del govern espanyol fins el 9 d'abril, Joan Ridao ha considerat que "estem assistint a una Espanya que es dorm i que es distancia clarament d'Europa". En nom d'ERC, ha dit que "insistirem i continuarem negociant" per tal d'aconseguir una "reforma del sistema financer", una "fiscalitat progressiva" i una reforma estructural del mercat de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona