Política

Rice defensa un alto-el-foc "durador i sostenible" a Gaza

Franja de Gaza

La secretaria d'Estat dels Estats Units, Condoleezza Rice, ha dit aquest divendres que el seu país persegueix un alto-el-foc "durador i sostenible" a la franja de Gaza, i que està "molt preocupada" per la situació de la zona.

L'ofensiva israeliana sobre Gaza iniciada fa una setmana ha causat més de 400 morts i 2.000 ferits, segons fonts mèdiques de la franja.

La responsable de la diplomàcia nord-americana ha declarat a la premsa a la Casa Blanca després de reunir-se amb el president dels EUA, George W. Bush, que el seu país treballa estretament amb els seus aliats per tractar de posar fi a les hostilitats entre israelians i palestins. Rice ha reiterat la postura de la Casa Blanca segons la qual per arribar a un alto-el-foc cal que el moviment islamista Hamàs es comprometi a deixar de llançar míssils sobre Israel.

Rice ha descartat viatjar a la zona, però ha assegurat que els EUA estan en "constant contacte" amb totes les parts implicades a la regió i amb els líders i organitzacions d'altres països per intentar posar fi a la violència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.