Política

Duran demana que CiU no es "disfressi" d'independentista condicionada per altres partits

El líder d'UDC ha llançat aquests advertiments en la proclamació d'Artur Mas com a candidat per a les eleccions de la tardor

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha defensat aquest diumenge que CiU és qui ha de marcar l'agenda política a Catalunya, per la qual cosa ha reclamat que no es "disfressi" d'independentista en ocasions ni condicioni el seu discurs al d'altres partits.

En el discurs que ha pronunciat després de la proclamació de Mas com a candidat de la federació a les eleccions al Parlament, ha reivindicat els "grans actius" de la federació i ha fet una crida a defensar-los sense complexos.

"A Catalunya, l'agenda política l'ha de marcar i la marcarà CiU. Marquem nosaltres el to del discurs. Tenim força i arguments. No tenim excusa per no fer-ho en els pròxims mesos", ha subratllat a l'acte que ha reunit els consells nacionals de CDC i UDC al monestir de Sant Benet.

I és que, per Duran, l'ambició nacional "no és agafar l'estelada un dia, disfressar-se de timbaler del Bruc i dir que aquell dia som independentistes", sinó engrandir i enfortir Catalunya amb polítiques que permetin que totes les famílies tinguin feina, una millor educació, una major aprofundiment en les llibertats i que no necessitin la "tutela i intervencionisme" de l'Estat.

A més de carregar contra la política econòmica del govern espanyol, també ha tingut paraules per al tripartit, el qual ha titllat de "destorb" per al progrés de Catalunya. Ha destacat que el PSC i el president de la Generalitat, José Montilla, són "ostatges i presoners" d'ICV-EUiA i ERC, que ha definit com a partits minoritaris.

"És un govern que els extrems pesen més que la centralitat. Els extrems fan incompatible el binomi entre govern i moderació", ha sostingut. 

Per deixar constància de la unitat amb la qual la federació afronta les eleccions, Mas ha volgut escenificar-la amb unes paraules i amb Duran al costat d'ell.

Així, el líder de CiU ha constatat que CDC i UDC s'han mantingut unides "en els moments més difícils" i malgrat els pronòstics que auguraven que tindria una "vida efímera" un cop perdés el poder.

"Això no només és una riquesa que acumulem mirant al passat, sinó que serà una enorme i transcendent inversió amb vista al futur", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona