Política

“Estem redreçant la nació”

Obama promet aprofundir el canvi després de 100 dies a la Casa Blanca

Tot i l’esforç de la seva administració per rebaixar el simbolisme dels cent primers dies al govern, Barack Obama, va celebrar la fita responent a preguntes dels ciutadans a St. Louis (Missouri) i al vespre amb una roda de premsa televisada en horari de màxima audiència. “Estem redreçant la nació”, va dir el president en el primer acte del dia.

Obama va utilitzar aquests dos actes per promoure les fites assolides i avançar en la seva agenda política, sobretot pel que fa a la reforma sanitària, el rescat del sector bancari i les empreses d’automoció, la lluita contra el canvi climàtic o l’inici d’una nova etapa en política exterior. Però també per deixar clar que encara queda molt per fer. “Hem començat a refer Amèrica”, va proclamar Obama. No obstant, va reconèixer que la feina no acaba aquí i que no està del tot satisfet.

“Queda molt per fer perquè en el nostre primer dia ens vam trobar amb reptes sense precedents”, va assegurar. Així doncs, tot i estar “content amb els progressos” fets fins ara, va declarar que no està “satisfet”. “Confio en el futur, però no estic content amb el present”, va assegurar Obama, el mateix dia en què noves males notícies arribaven des del sector econòmic, ja que el PIB va baixar molt per sobre del que s’esperava, i també pel que fa a la grip porcina, que s’està estenent pel país.

L’administració Obama entra ara en una nova fase. Tot i l’elevat índex d’aprovació (68%) del president, també ha de fer front a múltiples reptes a dins i fora dels EUA i continuarà necessitant el suport popular. Per això, va defensar alguns dels seus projectes més polèmics com el costós pla d’estímul econòmic. “Aquests reptes no podien afrontar-se amb les mateixes velles fórmules. Exigeixen accions valentes”, va dir el president.

Precisament, ara li serà més fàcil tirar endavant molts d’aquests projectes, atès que els demòcrates s’apropen a la majoria al Senat després que el veterà senador republicà per Pennsilvània, Arlen Specter, es passés dimarts a les files demòcrates. Obama li va agrair ahir el gest rebent-lo a la Casa Blanca.

Pel que fa als qui critiquen que té oberts massa fronts a la vegada, combatent la recessió mentre emprèn les reformes de la sanitat, l’educació o l’energia, Obama va respondre que aquests canvis són promeses electorals: “Farem el que vam dir que faríem”.

“És el principi d’un altre llarg viatge”, va dir en referència als cent primers dies a la Casa Blanca. “Em vau enviar a Washington perquè crèieu en la promesa d’un demà millor. I no us decebré”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona