Política

Detenen tres presumptes membres d'ETA als Alps francesos

Entre els arrestats hi ha Alberto Machaín Beraza, un dels sis terroristes més buscats que apareix en els cartells difosos pel ministeri de l'Interior.

Tres presumptes membres de l'aparell militar d'ETA han estat detinguts aquesta matinada a la regió de Savoia, als Alps francesos, entre els quals hi ha Alberto Machaín Beraza, un dels sis terroristes més buscats que apareix en els cartells difosos pel ministeri de l'Interior després dels atemptats de Burgos i Palma.

Segons informen fonts de la lluita antiterrorista, els altres dos detinguts són Aitzol Etxaburu i Andoni Sarasola.

La policia creu que Etxaburu estaria relacionat d'alguna manera amb l'atemptat comès per ETA en un polígon industrial d'Àvila el 29 de setembre del 2005.

Pel que fa a Sarasola, va ser inclòs el setembre del 2008 per la Guàrdia Civil a la llista dels terroristes més buscats. L'activista abertzale va aconseguir escapar de les operacions que es van fer a final d'agost i inicis de setembre d'aquell any contra l'anomenat aparell polític a Navarra de la banda, l'Ekin.

Sarasola és germà de Mattin Sarasola, un dels etarres del comando Elurra que va cometre l'atemptat de la terminal T-4 de Barajas en què van morir dos ciutadans equatorians. Va ser exregidor de Lesaka (Navarra) i número dos el 2003 d'Herria Aintzinera, plataforma emparada per Batasuna.

El 2007, va ser detingut per desordres públics i delicte electoral en protagonitzar un míting de Sozialistak. Al setembre del 2008 va fugir a França hores abans que el jutge Grande Marlaska n'ordenés la captura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.