Política

El govern creu que la publicació de l'editorial comú és "un reflex del que pensa la societat catalana"

El conseller d'Interior creu que es tracta d'una bona iniciativa, perquè recull "no només l'opinió de la majoria de partits polítics", sinó que també és "un reflex del que avui pensa la societat catalana"

El vicepresident del govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha qualificat de "fet singular i positiu" l'editorial que avui publiquen dotze diaris editats a Catalunya en defensa de l'Estatut, segons el seu parer una "manifestació preventiva" d'un "criteri amplíssimament compartit" per la societat de Catalunya.

Carod-Rovira ha assenyalat que l'editorial, al qual ha recalcat que s'han adherit també algunes emissores de ràdio, s'ha publicat "abans de la sentència del Tribunal Constitucional" i que s'ha d'entendre "com la manifestació, no de la unanimitat" sinó de la postura majoritària dels catalans respecte a l'Estatut.

"Celebro molt aquest editorial preventiu abans de la sentència en prevenció d'allò que pugui dir el TC; tant de bo que no ho digui, perquè estem convençuts que l'Estatut té cabuda en el marc Constitució actual i si no en té és un problema, i greu, però en qualsevol cas és la demostració de la consciència cívica dels mitjans de comunicació catalans", ha insistit.

Iniciativa "molt positiva" per Saura
El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, s'ha felicitat aquest dijous de la iniciativa de dotze diaris catalans, que han publicat un editorial conjunt en el qual fan una defensa de Catalunya i de l'Estatut sota el títol La dignitat de Catalunya.

Saura, en un moment de la seva intervenció davant de la Comissió de Justícia del Parlament, creu que es tracta d'una iniciativa "molt positiva", perquè "reflecteix no només l'opinió de la majoria de partits polítics", sinó que també és "un reflex del que avui pensa la societat catalana". Saura ha agraït als mitjans aquesta iniciativa i que "siguin conscients que aquest és un moment polític delicat".

El conseller ha instat que, des de Catalunya, "tots els sectors, els mitjans de comunicació, els sectors polítics, econòmics i empresarials, manifestin la voluntat clara que no es produeixi una retallada de l'Estatut". En aquest sentit, ha recordat que el text "ha passat tots els filtres democràtics possibles", inclòs un referèndum.

Per Tura l'editorial transcendeix l'òrbita política
Per la seva banda, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha destacat que l'editorial transcendeix l'òrbita política i es convertirà en un "fenomen social" que recollirà adhesions des de tots els àmbits.

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Tura ha subratllat que l'editorial conjunt reflecteix l'opinió d'una part "amplíssima" de la societat catalana i suposa una acció "potent, sorprenent i emocionant" en defensa de l'Estatut.

Per això, s'ha mostrat convençuda que l'editorial, que segons el seu parer recull la "preocupació raonable" de la societat davant el futur de l'Estatut, sumarà adhesions de tots els àmbits, fins al punt que "transcendirà" l'esfera política i es convertirà en un "fenomen social".

Elogis de Castells a la premsa catalana
El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha elogiat aquest dijous als passadissos del Senat els diaris catalans que han publicat un editorial conjunt en defensa de l'Estatut. Castells ha destacat el "coratge i la responsabilitat" dels rotatius, que han "assumit la seva tasca d'informar i alhora jugar un paper de lideratge social".

En aquest marc, ha recordat que l'Estatut va ser aprovat a les Corts i referendat a Catalunya, de manera que "sense pressionar a ningú, s'ha d'informar i subratllar la transcendència que podria tenir una sentència que alterés substancialment els continguts polítics de l'Estatut i que suposés una involució, una revisió involutiva del pacte constitucional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona