Política

Convoquen una manifestació a Perpinyà per reivindicar la unitat dels catalans

Entitats sobiranistes fan una crida a la participació el pròxim 7 de novembre. Volen denunciar la divisió territorial que va suposar el Tractat dels Pirineus i el mateix dia que es commemoren els 350 anys del tractat

Un lloc: Plaça Catalunya de Perpinyà. Una hora: les 16 hores. Una data: el 7 de novembre del 2009. I un lema: 350 anys de resistència. Esborrem el Tractat dels Pirineus.

Amb aquestes quatre coordenades diverses entitats sobiranistes fan una crida per adherir-se a la convocatòria feta per la comissió 350 anys i convertir en massiva la manifestació que vol denunciar el Tractat dels Pirineus i defensar la unitat dels catalans.

L'objectiu, fer de Perpinyà "per un dia, la capital internacional de la catalanitat". I és que, segons argumenten els organitzadors, el Tractat dels Pirineus "va suposar l'amputació per a Catalunya de les seves comarques del Nord, que restaren des de llavors privades de les seves institucions i llibertats i foren annexionades al reialme francès".

Des de fa uns anys, entitats catalanistes del nord del territori commemoren cada 7 de novembre els fets dels Tractat dels Pirineus "per reafirmar-se en la catalanitat de les comarques del Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i Alta Cerdanya i denunciar que el tractat va imposar una frontera".

En aquest context, i aprofitant l'embranzida de les consultes independentistes arreu del territori català el proper 13 de desembre, "la manifestació de Perpinyà ha de constituir una nova fita per al conjunt del sobiranies", apunten des de l'organització.

Entre les entitats adherides fins ara hi ha Deu Mil en xarxa per l'autodeterminació, Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret de Decidir, Catalunya Estat Lliure, Cercle Català de Negocis i Club FENC.

No obstant això, des de l'organització volen "fer extensiva la crida al conjunt d'entitats, plataformes, col·lectius i compatriotes perquè hi acudeixin massivament. Organitzeu autocars, caravanes, aneu en colla amb els vostres amics, familiars i veïns".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.