Política

Toc de queda a Xile per evitar saquejos

El govern del país està treballant aquest dilluns per subministrar ajuda humanitària als milers de persones sense llar que hi ha a la zona. Segons el govern, el nombre de víctimes mortals ja arriba a les 711 i la presidenta Michelle Bachelet ha explicat que es preveu que la xifra segueixi augmentant

Uns 10.000 soldats s'han traslladat a les ciutats costaneres de Xile afectades pel terratrèmol i els tsunamis amb l'objectiu d'apaivagar els saquejos que s'han registrat després de la tragèdia.

El govern del país està treballant aquest dilluns per subministrar ajuda humanitària als milers de persones sense llar que hi ha a la zona. Segons el govern, el nombre de víctimes mortals ja arriba a les 711 i la presidenta Michelle Bachelet ha explicat que es preveu que la xifra seguirà augmentant.

I és que el terratrèmol de dissabte passat, de 8,8 graus en l'escala de Richter, és un dels més forts registrats en l'últim segle.

Moltes persones segueixen desaparegudes i algunes comunitats de les zones més afectades de la regió central del país encara estan incomunicades, ja que hi ha camins destrossats. Als pobles de pescadors de la llarga costa del Pacífic, les onades del tsunami han destruït cases i cotxes. Només a la ciutat de Constitución han mort 350 persones, segons ha explicat la televisió estatal.

Amb l'objectiu d'evitar el pillatge, s'ha imposat un toc de queda nocturn a la regió de Maule i a la destrossada ciutat de Concepción, on centenars de saquejadors han buidat, per exemple, botigues d'aliments. També s'han produït saquejos en algunes zones de Santiago de Xile.

La policia ha arrestat algunes persones per haver ocasionat saquejos i violat el toc de queda.

Ajuda internacional
L'ajuda internacional comença a arribar. El Japó ha anunciat un ajut de tres milions i l'enviament de tendes de campanya, generadors, aigua i equips de neteja d'emergència.

Per la seva banda, la Xina s'ha compromès a enviar-hi un milió de dòlars.

Segons alguns economistes, el terratrèmol tindrà un profund impacte en l'economia de Xile, després dels danys registrats al sector industrial i agrícola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.